HIK jatkaa pisteiden metsästystä

Viimeisenä. Kristofer Karlssonilla on ollut paljon tehtävää HIK:n maalissa ja hän on suoriutunut hyvin. HIK on siitä huolimatta viimeisellä sijalla sarjataulukossa. Bild: Thomas Sundström

Miesten käsipallon SM-sarja jatkuu lauantaina. Pelikentälle kuitenkin vasta viikon päästä pääsevällä HC HIK:lla on jäljellä viisi mahdollisuutta pistetilin avaamiseen.

SM-sarja jatkuu nyt pitkän joulu- ja maajoukkuetauon jälkeen lauantaina pelattavalla kolmella ottelulla. Hankolaisjoukkue HC HIK pääsee kuitenkin ottelemaan vasta viikkoa myöhemmin, 19. tammikuuta, jolloin se saa Sjundeå IF:n vieraakseen.

– Ottelusta saattaa tulla mielenkiintoinen. Kun kohtasimme Siuntion syksyllä, ottelimme erittäin hyvin ensimmäisen puoliajan. Toisella emme tosin sitten aivan jaksaneet loppuun saakka, sanoo hankolaisten valmentaja Petter Forsström.

SIF voitti lopulta sen ottelun 31–21 ja kasvatti HIK:n tappiotiliä entisestään. Häviöitä on kertynyt yhteensä kolmetoista, ja HIK on ainoa sarjajoukkue, jolla ei ole koossa yhtään pistettä.

– Tietenkin tilanne on rankka. Meillä on ollut hieman epäonnea vammojen johdossa ja etenkin Nikola Zujicin sormivamma oli raskas vastoinkäyminen. Lisäksi on käynyt vähän niin, että emme ole onnistuneet parhaisiin suorituksiin otteluissa, joissa meillä paperilla olisi ollut parhaat mahdollisuudet menestyä, Forsström toteaa.

Hyvä tilanne

Zujic oli nyt sivussa monesta ottelusta, mutta palasi – tosin vielä hieman puolittaisesti – kentälle juuri ennen joulua. Hän on HIK:n joukkueen ehdoton avainpelaaja, ja sarjan pistetilastossa kolmantena.

– Meillä oli pitkä tauko, joka on toivottavasti auttanut myös Nikolaa. Meillä ei myöskään ole mitään suurempia vammaongelmia, joten siinä mielessä tilanne on hyvä, Forsström kertoo.

Samanaikaisesti kuitenkin useimmat ennusmerkit viittaavat siihen, että HIK:n kausi on loppusuoralla. Ero kahdeksan parhaan joukkoon, jotka saavat jatkaa alemmassa jatkosarjassa, on nyt neljä pistettä.

– Teoriassa kaikki on tietenkin mahdollista, mutta onhan haaste melkoinen. Meidän olisi voitettava kolme ottelua, mikä ei ehkä ole täysin realistista, sanoo Petter Forsström.

Mielenkiintoisia otteluja

Tehtävä ei myöskään helpotu yhtään siitä, että HIK kohtaa sarjakuutosen SIF:n lisäksi huippujoukkueet Cocksin ja Dickenin. Erittäin mielenkiintoisia ovat sitä vastoin kotiotteluina pelattavat päätösottelut, joissa vastassa ovat Atlas ja Pargas IF eli HIK:ta lähinnä sarjassa olevat kaksi joukkuetta, joilla on kummallakin koossa neljä pistettä.

– Ja niihin otteluihin panostamme tosissaan, ja niissä meillä pitäisi olla kaikki mahdollisuudet menestyä. Metsästämme tietenkin pisteitä, sanoo Petter Forsström.

Atlas ja PIF kohtaavat muuten tulevana lauantaina Vantaalla sarjan tähän mennessä ehkä tärkeimmässä ottelussa. Ottelun voittaja saa vahvan otteen paikasta kahdeksan parhaan joukossa.

HIK:n jäljellä olevat ottelut: 19.1: SIF (koti), 26.1: Dicken (vieras), 2.2: Atlas (koti), 4.2: Cocks (vieras), 13.2: PIF (koti).