HIK haluaa ottaa askeleen eteenpäin

Ajankohtaista. HIK, ja Nicola Zujic, aloittaa kauden tosimielessä tällä viikolla. Bild: Thomas Sundström

Hankolaisjoukkue HC HIK aloittaa viikonloppuna toisen peräkkäisen kautensa miesten käsipallon SM-sarjassa. Tavoite on ottaa askel eteenpäin.

Käsipallo

– Ajatus on kyllä, että istumme kauempana vasemmalla vuoden kuluttua, sanoi HIK:n tuore puheenjohtaja Janne Sarpoma SM-sarjan lehdistötilaisuudessa tiistaina.

SM-sarjan joukkueiden edustajat istuivat tilaisuudessa viime kauden sijoitusten mukaisessa järjestyksessä. Tämä tarkoittaa, että HC HIK istui kauimpana oikealla hävittyään tuolloin kaikki 18 runkosarjaotteluaan. SM-sarjan tasonmittauksissa Hikken sitten voitti kolme ottelua kuudesta, ja jatkaa siksi sarjassa.

– Tälläkin kaudella eteläisimmässä Suomessa siis pelataan käsipalloa korkeimmalla sarjatasolla, Sarpoma kiteyttää.

Paremmat edellytykset

HIK osallistuukin nyt otteluihin entistä paremmin edellytyksin. Pelaajapuolella tehdään vahvoja panostuksia. Puolustaja Nikola Zujic – korkeatasoinen SM-sarjapelaaja – siirtyy Hankoon HIFK:sta ja Ruotsista Hikken on värvännyt maalivahti Kristofer Karlssonin, joka kaikella todennäköisyydellä vahvistaa joukkuetta merkittävästi.

– Tarvitsemme todella näitä kahta. Oli selvää, että tarvitsemme vahvistuksia, jos jatkaisimme SM-tasolla, sanoo HIK:n valmentaja Petter Forsström.

Ikävämpi uutinen oli sen sijaan etenkin, että HIK:n ehkä lahjakkain pelaaja Oliver Nordlund siirtyi BK-46:een Karjaalle. Toisaalta on kuitenkin mahdollista, että joukkue vielä saa lisävahvistuksia.

– Joukkuehan elää koko ajan, ja teemme jatkuvasti töitä vielä jonkun pelaajan saamiseksi meille. Saa nähdä, miten siinä asiassa käy. Mielestäni meillä on hyvä joukkue, mutta se on pieni. Meillä ei ole juurikaan varaa vammoihin, Forsström kertoo.

Mahdollisuuksia on

Harjoitusottelut ovat näyttäneet melko lupaavilta. Ensimmäinen varsinainen arvo-ottelu nähtiin kuitenkin torstaina cup-ottelussa, jossa joukkue kohtasi vierasottelussa HIFK:n. Sunnuntaina joukkueet kohtaavat sitten toistamiseen SM-sarjan käynnistyessä Hangossa.

– HIFK on kova vastustaja. Joukkuetta on vahvistettu merkittävästi, Forsström toteaa.

Sarjaan osallistuu kymmenen joukkuetta, joista neljä parasta siirtyy ylempään jatkosarjaan ja seuraavat neljä alempaan. Heikoiten sijoittuvat kaksi joukkuetta kohtaavat sitten SM-sarjan tasonmittausotteluissa.

– Haluamme tietysti edistyä. Jotta tekisimme sen, meidän on sijoituttava kahdeksan parhaan joukkoon. Sen pitäisi olla täysin mahdollista. Uskon, että sarja on paljon tasaisempi kuin viime kaudella, sanoo Petter Forsström.