HIK gjorde vad man kunde

Linus Sandblom gjorde en bra match mot Cocks. Bild: Thomas Sundström

Det blev en förlust, men HC HIK:s handbollsherrar gjorde vad de kunde på onsdag kväll. Topplaget Cocks vann FM-ligamatchen i Hangö med 31–20.

Seriejumbon FC HIK fick nu besök av regerande mästaren Cocks och det var förstås aldrig någon fråga om hur det skulle gå. Trots att Riihimäkilaget Cocks – som under helgen tog sin första seger i Champions Laegue – lät flera spelare vila gick man sig egen väg.

– Klasskillnaden är vad den är, men jag är stolt över spelarna. Framför allt vår första halvlek var riktigt bra. I anfallet vågade vi tro på oss själva och gick till slut, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

I paus ledde Cocks med 16–13. I andra halvlek utökade sedan Riihmäkilaget sin ledning och vann med 31–20.

– Cocks är förstås bättre, men det blev aldrig något ras. Spelarna kämpade till slut, säger Petter Forsström och lyfter speciellt fram Linus Sandblom och Timo Puputti.

Intressant fortsättning

I och med segern steg Cocks – som fokuserat på de internationella matcherna under hösten – upp på en delad tredje plats i det överraskande jämna toppskiktet. HIK är däremot kvar på noll poäng efter åtta omgångar.

Nu har dock HIK två synnerligen intressanta bortamatcher framför sig mot Pargas IF (den 24 november) samt mot Åbo IFK (den 30 november). De två lagen från Åboregionen har båda två poäng så här långt.

– Det här är två verkligt intressanta matcher och vi är nog ute efter poäng i båda. Åtminstone kommer vi att göra allt för det, säger Forsström

Mer läsning