Hicken väntar ännu på första segern

Förlust. Jesper Kinnunen och Hicken förlorade på torsdagen. Bild: VN-arkiv

FC HIK förlorade torsdagens bortamatch i division 4. EBK vann med klara siffror i Esbo.

På torsdagskvällen spelade Hangölaget FC HIK spelade sin andra seriematch och precis som i seriepremiären för en vecka sedan hade Hicken tagit sig till Esbo. Den här gången var det EBK som stod för motståndet och HIK-tränaren Magnus Hellström konstaterar att det mesta gick snett från start. I paus ledde nämligen EBK med 5–2.

– Det här var inget vidare. Det gick dåligt från början och visst säger det en del när vår 17-årige målvakt Joel Boström var vår bästa spelare. Tyvärr fick han ingen hjälp.

I andra halvleken utökade EBK sin ledning och till slut vann laget med 7–3. Hickens mål gjordes av Daniel Michaeli, Ted Rosenström och Alexander Eklund.

Hickens säsong fortsätter nästa vecka och då är det dags för sommarens första hemmamatch – Olarin Kiksi kommer till Hangö på onsdag kväll. Esbolaget har, precis som Hicken, inlett säsongen med två förluster och den inte så smickrande målskillnaden 4–14. Dock har laget en av seriens så här långt bästa målskyttar i Tuomo Tilli som har gjort alla mål för Olarin Kiksi.

FC HIK: Joel Boström; Jonatan Michaeli, Tomas Saw, Hannes Gustafsson, Jesper Kinnunen; Patrik Lahti, Marko Lahti, Ibrahim Nazari; Ted Rosenström, Lukas Hellström, Daniel Michaeli

Mer läsning