Hicken vann serien och firar avancemang

Jubel. Hicken är tillbaka i division 3. Bild: Jesper Sundström

FC HIK stiger till division 3. Det blev klart när laget slog LoPa med stora siffror på bortaplan.

Hicken behövde vinna onsdagens match i Lojo för att stiga till division 3. Det var inget problem. Tom Enberg gjorde det nog så viktiga 1–0-målet och efter det rullade allting på.

– Det är alltid viktigt att göra det första målet och efter det hade vi inga större problem. Jag var inte orolig för att laget inte skulle vara taggat i dag, säger målskytten.

Matchen blev aldrig spännande, så stor var nivåskillnaden och dessutom tog en LoPa-spelare ett rött kort för ett ovanligt dumt tilltag. Efter att Enberg hade nätat gjorde Alexander Österlund mål och Alexander Eklund ville inte vara sämre – 3–0 till Hicken.

Före halvleken var över ledde Hicken med 4–0 och det var Österlund som gjorde mål. Andra halvleken blev inte spännande och Hicken vann till slut med 7–0.

Ted Rosenström gjorde två mål och Jesper Kinnunen avslutade målkalaset. När domaren visslade för sista gången kunde Hicken inleda sin fest. Laget återvänder till division 3 efter två säsonger i division 4.

– Förstås är det viktigt att vi stiger tillbaka till trean. Samtidigt var det här ett projekt och vi hade ingen press på oss att stiga redan i år. Däremot visste jag att vi skulle vara bra om vi fick allting att lyckas och det gjorde vi. Alla har varit engagerade i år, säger Enberg.

Enberg har som bekant en lång karriär bakom sig och har spelat på hög nivå, trots det var han med om någonting nytt på onsdagskvällen. Det torde vara första gången han får fira ett avancemang.

– Jag tror faktiskt att det är så.

FC HIK: Kasper Lind; Chuchat Patchanon, Tom Enberg, Hannes Gustafsson, Hannu Karvinen; Ted Rosenström, Alexander Österlund, Marko Lahti, Joni Kinnunen (Patrik Lahti), Daniel Michaeli (Jesper Kinnunen); Alexander Eklund (Miki Olin)

Mer läsning