Hicken vann igen

Bra passning. Hannu Karvinen spelade fram till ett av Hickens mål på onsdag kväll. Bild: Jesper Sundström

FC HIK är ett svårt lag att slå i årets division 4. På onsdagskvällen spelade Hangölaget sin nionde raka match utan förlust.

Matchen mot OK/Kiksi Edari var över innan den ens hade börjat. Hemmalaget Hicken tog snabb ledningen genom Jesper Kinnunen som satte en straff i mål. Det var Alexander Österlund som föll på ett sätt som fick domaren att peka på straffpunkten. Efter det följde en sekvens utan mål men efter ungefär en halvtimme gjorde skytteligaledaren Alexander Eklund 2–0 när han nådde först på en retur.

Bara ett par minuter senare gjorde Eklund 3–0 med pannan och ställningen var densamma i paus. I början av andra halvleken såg Marko Lahti till att hemmalaget ledde med 4–0. Gästerna reducerade efter några minuter men någon upphämtning var aldrig aktuell. Orsaken var att Eklund krossade de drömmarna med sitt tredje mål som betydde att Hicken ledde med 5–1.

Med ungefär en kvart kvar att spela var det dags för följande fullträff av Eklund – 6–1 till Hicken. Hemmalaget vann med samma siffror.

– Det är inte alltid enkelt att möta sådana här lag men vi klarade av att spela bra. Stämningen är fin i laget för tillfället, säger Hickens tränare Mats Nyström.

Tack vare segern fortsätter Hicken i toppen av tabellen och kommande onsdag är det dags för en tuff match. Då kommer LePa – ett annat av lagen som aspirerar på att stiga – till Hangö. Serieledande LePa har 33 poäng inför lagets match mot NuPS/Reservi på fredag kväll. Tabelltvåan Hicken har 31 poäng efter 14 spelade omgångar.

– Förstås var det viktigt att vinna i dag med tanke på nästa veckas match. Samtidig hade vi kanske tagit mera med oss från den här matchen om den hade varit jämnare men jag är ändå nöjd med seger, säger Mats Nyström.

FC HIK–OK/Kiksi Edari 6–1 (3–0)

FC HIK:s startelva: Kasper Lind; Hannu Karvinen, Tomas Saw, Tom Enberg, Chuchat Patchanon; Patrik Lahti, Joni Kinnunen, Marko Lahti; Jesper Kinnunen, Alexander Eklund, Alexander Österlund

Mer läsning