Hicken slog BK-46

Seger. Hicken fick jubla fyra gånger mot BK-46. Bild: Jesper Sundström

FC HIK tog en ny seger på onsdagskvällen. Den här gången var det BK-46/Akademi som fick se sig slaget.

Senast Hicken förlorade en match var i maj och då var det BK-46 som besegrade Hangölaget. Efter det har Hicken gått från klarhet till klarhet och inför onsdagens bortamatch mot BK-46 toppade Hicken tabellen. Hangölaget har haft en lång serie av hemmamatcher men nu var det dags för en bortamatch.

– I början hade vi lite problem med att hitta vårt spel på deras konstgräsplan. Bollen studsade ovant och tempot var ett annat. BK hade en del chanser under de 25 första minuterna men efter det tog vi över händelserna, säger Hickens tränare Mats Nyström.

I paus ledde gästerna med 2–0 efter mål av Alexander Eklund och Alexander Österlund. I andra halvleken gjorde Ted Rosenström 3–0 och läget såg bra ut. Men sedan gjorde BK två mål och matchen var åter jämn. Men då steg Eklund fram och gav Hicken segern med lagets fjärde mål för kvällen.

– Det var bra att vi kunde vinna och förstås är vi nöjda med att förlänga sviten av fina resultat. Nu skall vi vila några dagar och låta våra skadade och sjuka spelare återhämta sig, säger Mats Nyström.

Mer läsning