Hicken förlorade med uddamålet

Fullträff. Ted Rosenström gjorde Hickens mål mot FC Finnkurd, men det räckte inte till seger. Bild: Jesper Sundström

FC HIK tog ledningen i hemmamatchen mot FC Finnkurd, men det var gästerna som vann. Finnkurd gjorde två mål i andra halvleken och det räckte till seger.

FC HIK spelade en hemmamatch mot FC Finnkurd på onsdagskvällen. Det handlade om våromgångens sista match och för tabelljumbon Hicken var en seger viktig med tanke på den fortsatta säsongen. Första halvleken var länge mållös, men några minuter före paus gjorde Ted Rosenström 1–0.

I andra halvleken pressade Hicken på för ytterligare ett mål och laget hade flera farliga chanser. Finnkurd å andra sidan fick inte alls sitt spel att stämma och Hickens största utmaning var egentligen att undvika Finnkurds fula tacklingar. Lite fotboll spelade laget ändå och med 20 minuter kvar kvitterade Alhagi Jinadou matchen. Finnkurd tog ledningen fem minuter efter sin första fullträff – Tejan Deen nätade med ett snyggt skott.

I slutet hade Patrik Lahti en bra kvitteringschans, men han missade och Finnkurd vann med uddamålet.

– Förstås är vi besvikna och det här var en match vi kunde ha vunnit. Finnkurd spelade kanske inte så bra som lag, men de hade skickliga individer och det andra målet var ju en fin individuell prestation, säger Hickens Tom Enberg.

För Hicken väntar nu en paus före serien fortsätter den 24 juli med en hemmamatch mot tabellettan Atlantis.

– Vi brukar ju spela bättre under hösten och vi hoppas på samma sak i år. Nu har vi fått några killar tillbaka och till exempel har Ted Rosenström gjort det bra, säger Tom Enberg.

FC HIK:s laguppställning; Elias Ervast; Hannes Gustafsson, Tomas Saw, Tom Enberg; Marko Lahti, Jesper Kinnunen, Patrik Lahti, Joni Kinnunen, Daniel Michaeli (46. Alexander Eklund); Ibrahim Nazari

Mer läsning