Hicken fick ge sig igen: "Fysiken räcker inte till"

Det räckte inte. Francesco Lodato och HC HIK gjorde vad man kunde mot GrIFK, men det var Grankullalaget som vann. Bild: Kenth Österberg

HC HIK fick en bra inledning på hemmamatchen mot Grankulla IFK, men efterhand tog gästerna över händelserna. GrIFK vann till slut utan större problem.

Hicken mötte GrIFK i Hangö på lördagseftermiddagen och i början av matchen var det hemmalaget som höll i taktpinnen. Hicken gjorde matchens två första mål och efter det ledde laget vid tre tillfällen med ett mål. Men när GrIFK gjorde 6–5 blev det också startskottet på ett ryck av gästerna.

Efterhand blev ledningen större och i slutet av halvleken gick GrIFK från att leda med 8–7 till att ha ett försprång på sju mål i paus. Samtidigt var det kanske ingen större överraskning att GrIFK var det bättre laget i Hangö och visst var ledningen rättvis. Med bättre flyt kunde Hicken förmodligen ha gjort mera mål, för laget hade en del anfallssekvenser som inte resulterade i fullträffar.

Dessutom underlättades också GrIFK:s uppgift av att Patrik Johansson fick skjuta tre straffkast i första halvleken – alla straffar gick i mål.

– Matchen började bra och vi fick spelet dit vi ville ha det. Men sedan tog GrIFK en timeout, ändrade på en del saker och vi klarade inte av att svara, säger Hickens John Winberg.

Hicken bytte målvakt till den andra halvleken och Johan Ståhlberg fick ställa sig i målet i stället för Kristofer Karlsson. Någonting som Ståhlberg gjorde bra. Inledningsvis missade Hicken flera målchanser och det utnyttjade GrIFK. Laget rymde till 18–11 och Hicken var aldrig nära att komma tillbaka.

Mot slutet jämnade spelet ut sig och vid ett tillfälle låg Hicken under med fem mål. Men närmare än så lät inte GrIFK sin motståndare komma och laget gjorde de mål som krävdes för att ta en bekväm seger.

– Under de avslutande minuterna lättade kanske GrIFK på gasen och tog det lugnare. Då lyckades vi göra mål och stundvis gav vi dem också en match, säger Winberg.

GrIFK vann med 23–16 och Hicken är fortsättningsvis sist i tabellen. Winberg konstaterar att Hicken har en tunn trupp och dessutom är flera av spelarna unga. Enligt honom leder det till att laget inte riktigt räcker till på alla positioner.

– Framför allt nu när Nikola (Zujic) är skadad så är vi tvungna att hitta på någonting och då vi dessutom inte har många spelare så måste vi byta positioner. Samtidigt räcker inte fysiken till alla gånger och ibland är vi helt enkelt för små.

För Hicken återstår en match före julpausen och den spelas på onsdag kväll. Då är det topplaget BK-46 som kommer till Hangö.

– Det blir så klart en svår match och en tuff utmaning. BK är ett skickligt lag, säger John Winberg.

HC HIK: Linus Sandblom 5, Mathias Sandblom 3+1, John Winberg 3, Jonathan Manner 1, Francesco Lodato 1, Kristofer Karlsson 1

Mer läsning