Hicken blir sist i ligakvalet

Inget vidare. Robert Bäckman var Hickens bästa målskytt, men det spelade ingen större roll. Akilles tog en klar seger mot Hangölaget. Bild: Jesper Sundström

Efter en ny förlust i ligakvalet i handboll står det klart att HC HIK slutar på sista plats. Däremot har laget ännu en chans att åtminstone vinna en match den här säsongen.

Vårens sista bortamatch slutade på samma sätt som det har gjort varje gång Hicken har varit på planen den här säsongen – med en förlust. På lördagseftermiddagen var det Akilles som vann enkelt i Borgå på Hickens bekostnad.

Hemmalaget tog snabbt kontroll över matchen och ledde med 7–3 i sjunde minuten. Några minuter senare låg Hicken under med 10–5 och när första halvleken var över ledde division 1-laget Akilles med 19–9.

– Det var inte bra i dag och jag tycker att man som spelare nog borde bjuda till åtminstone lite, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

I början av andra halvleken tog Akilles ledningen med tolv mål och efter det ledde hemmalaget ett par gånger med 14 mål. Under den sista kvarten gjorde Akilles flera mål och när matchen var över hade Hicken förlorat med 41–28.

– Det här är inte ett bra resultat och matchen är nog en av de sämsta jag har sett i handboll. Det verkade som att det var två lag som bara ville spela bort matchen, men vi var ändå klart sämre. Däremot vill jag säga att både Anton Rejström och Johan Ståhlberg var bra i andra halvleken, säger Forsström.

För Hicken återstår det en match av ligakvalet och den spelas mot HK Pötsi på tisdag kväll. Redan nu står det klart att Hicken blir sist i kvalet oberoende av hur det går i Hangö. För tillfället har Hicken noll poäng och nästjumbon Akilles har fyra poäng.

– Vi har haft ont om spelare på träningarna och har egentligen inte kunnat förbereda oss inför matcherna. Jag hoppas att Linus Sandblom kan vara med på tisdag för han tar med sig bra inställning, säger Petter Forsström.

HC HIK: Robert Bäckman 8, Anton Rejström 7, Mathias Sandblom 5, John Winberg 4, Francesco Lodato 2, Fredrik Häggroth 1, Roy Lindqvist 1

Mer läsning