Hicken åkte på ny kvalförlust

Målskytt. Anton Rejström gjorde tre mål för Hicken i förlustmatchen mot HK Pötsi Bild: Thomas Sundström

HC HIK har ännu inte öppnat poängkontot i handbollsligan. På fredagskvällen blev det en klar förlust mot HK Pötsi i ligakvalet.

För Hicken var förlusten den 20:e på raken i årets FM-liga. Räknar man med bortaförlusten i cupen mot HIFK så har Hicken spelat 21 matcher utan seger den här säsongen. Den senaste segern kom 23:e mars 2018 när Atlas akademi besegrades i ligakvalet.

Samma kval som Hicken är tvunget att spela i år. Förra veckoslutet vann division 1-laget Akilles i Hangö och på fredagen förlorade Hicken mot ett annat lag från den nästhögsta serien – HK Pötsi.

Hicken gjorde det första målet i bortamatchen mot, men efter det tog Pötsi över händelserna. I åttonde minuten ledde hemmalaget med 6–1.

– Egentligen var matchen ganska jämn, men det som kanske avgjorde var att vi missade flera skott. Dessutom hade vi inte många räddningar, i andra halvleken tror jag att vi landade på en, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

Hans lag steg till 7–6 i 16:e minuten och gästerna hade några bra minuter efter det, men när Pötsi gjorde 11–9 var det slut på det roliga. I paus låg Hicken under med 17–12.

– Det som var bra, om nu någonting kan vara bra efter en förlust, var att vi jobbade hårt och förmodligen sprang mera än i de tidigare matcherna, säger Forsström.

Avgörande ryck

Pötsi bevakade sin ledning i början av andra halvleken, men efterhand jobbade Hicken in sig i matchen. Mathias Sandblom gjorde flera mål och gästerna kom närmare. Med tio minuter kvar ledde Pötsi endast med 25–24 och några anfall senare låg Hicken under med 27–25.

Då kom det avgörande rycket av Pötsi som rymde till 33–26 och laget vann till slut med 34–27.

– Det är bara så att man inte kan missa passningar och skott om man vill vinna. Det krävs också några viktiga räddningar och vi är inte ett tillräckligt bra lag för att vinna även om vi gör sådana här misstag, säger Forsström.

PIF till näst

Hickens ligakval fortsätter på tisdag kväll med en hemmamatch mot Pargas IF.

– Nu blir det återhämtande träning och sedan kör vi vidare med det lag vi har, säger Petter Forsström.

HC HIK: Mathias Sandblom 10, Roy Lindqvist 5, Fredrik Häggroth 3, Linus Sandblom 3, Anton Rejström 3, Francesco Lodato 2, Robert Bäckman 1

Mer läsning