Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen pelaavat tennisottelun Hangossa

Palannut. Henri Kontinen otteli vuonna 2017 Davis Cup –ottelun Hangossa. Tiistaina hän palaa kaupunkiin osallistuakseen näytösotteluun. Bild: Lina Enlund

Henri Kontinen, Jarkko Nieminen, Harri Heliövaara ja Magnus Larsson kohtaavat Hangossa tenniksen näytösottelussa tiistaina.

Hangossa on tarjolla korkealuokkaista tennistä tiistaina kello 12. Suomen paras tennispelaaja, nelinpelin ammattilainen, Henri Kontinen osallistuu tuolloin nelinpeliin parinaan maajoukkuekollegansa Harri Heliövaara. Vastapuolella pelaavat Suomen kaikkien aikojen paras kaksinpelaaja, Jarkko Nieminen ja entinen huippupelaaja Magnus Larsson Ruotsista. 

Nelinpelin entinen maailmanykkönen ja Grand Slam –turnausten voittaja Kontinen rankataan tällä hetkellä maailman 30. parhaaksi nelinpelaajaksi. Nieminen oli parhaimmillaan kaksinpelin maailman rankinglistalla sijalla 13 ja hän on voittanut kaksi kaksinpelin ATP-turnausta.

Larsson oli kaksinpelin kärkikymmenikössä 1990-luvun puolivälissä. Hän on voittanut Davis Cupin kahdesti Ruotsin joukkueessa ja pelannut semifinaalissa Ranskan avoimissa. Hän on voittanut myös korkeatasoisen – ja rahakkaan – Grand Slam Cupin 1994.

Heliövaara on Hangossa kentälle asettuvista pelaajista vähiten ansioitunut. Hänet on rankattu kaksinpelin maailman listalla sijalle 194. Tällä hetkellä hän on sijalla 139 nelinpelin rankinglistalla.

– Kun perinteistä kansainvälistä senioriturnausta oli siirretty ja se loppujen lopuksi todennäköisesti perutaan, halusin Hankoon tilalle jotakin, joka voisi täyttää syntyvän aukon, sanoo tapahtuman järjestelyistä vastaava Joakim Berner. 

Hän kertoo, että tiistaina pelataan yksi sarja ja että aikuisilta peritään sisäänpääsymaksu. Tulot käytetään Hangon tenniskerhon nuorisotoimintaan tavoitteena aktivoida uusia pelaajia.

– Tapahtuma on hyvää mainosta tennikselle ja on ilahduttavaa, että se toteutuu monen suuren suomalaisyhdistyksen kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta. HTK:n lisäksi myös HVS, TaTs ja jossain määrin myös GVLK ovat osallisina järjestelyissä.

Näytösottelua pääsee katsomaan enintään 500 henkeä ja yleisön on syytä pitää mielessä voimassa olevat tapahtumia koskevat säännöt.

Harjoitusleiri

Tennisohjelmat eivät pääty Hangossa tiistain otteluun. Samana päivänä järjestetään niin kutsuttu Pro am–tapahtuma ja keskiviikkona – perjantaina ohjelmassa on junioreiden harjoitusleiri. Berner kertoo, että Magnus Larsson ja Jarkko Nieminen kuuluvat leirin valmentajiin samoin kuin Harri Heliövaara, Veli Paloheimo sekä Jan Tiilikainen. 

Seurakseen he saavat myös Suomen kautta aikojen parhaan naispelaajan, Emma Laineen, joka on ollut sijalla 50 kaksinpelaajien maailman rankinglistalla.

Mer läsning