Hellström och Björkqvist tar över Hicken

Förändring. FC Har haft en tung säsongsstart, men nu har laget nya tränare. Bild: Jesper Sundström

FC HIK har två nya tränare för sitt division 3-lag i fotboll. De är Magnus Hellström och Tommy Björkqvist.

Det var efter förra veckans hemmamatch mot EsPa som HIK-tränaren Mats Nyström meddelade att han avgår. Tabelljumbon Hicken har fått en tung start på säsongen och Nyström konstaterade att han inte längre får ut någonting av att träna en tunn trupp med flera skador.

I tisdags kunde Hicken sedan presentera sin nya tränarlösning. Magnus Hellström och Tommy Björkqvist håller i trådarna för resten av säsongen.

– De var villiga att ställa upp och oberoende av hur det går så kommer de endast att träna laget den här säsongen, säger Fredrik Berglund, ordförande i Hicken.

Han konstaterar att det var ganska enkelt att besluta sig för att låta Hellström och Björkqvist ta över. Senast har duon hållit i trådarna för ett juniorlag.

– Men Magnus har erfarenhet av att träna herrlag och Tommy har en lång spelarkarriär bakom sig. De har redan hållit i trådarna för några träningar och spelarna har tagit väl emot dem. I måndags var det drygt 20 spelare på träningen och det var så klart bra.

Vidare lyfter han även fram att tränarna fortsätter med sina uppgifter i Hickens pojklag för spelare födda 2006 eller 2007.

– Så man kan lugnt säga att de kommer att ha mycket att göra som tränare.

Mer läsning