Heidi Forsman on Hangon Vuoden Yrittäjä

Oho! Nana Hyry, yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja, yllättää Heidi Forsmanin suurella kukkakimpulla hänen Vuoden yrittäjäksi valintansa johdosta. Positiivisuus. Ilo oli korkealla yllätysvieraiden välittäessä Heidi Forsmanille uutisen. Vasemmalta lukien Martina Sundqvist (hallituksen jäsen), Nana Hyry (Hangon Yrittäjien puheenjohtaja), päähenkilö Heidi Forsman ja laitimmaisena oikealla Tia Vakkuri (hallituksen jäsen). Bild: Mia Berg-Lundqvist

”Kannattavaa ja taloudellisesti vakaata toimintaa harjoittava yrittäjä, joka on ollut aktiivinen sekä yrittäjäyhdistyksen hallituksessa että yhdistystoiminnassa”. Tässä on joitakin Heidi Forsmanin Vuoden Yrittäjäksi valinnan perusteluista.

Hangon Yrittäjien puheenjohtaja Nana Hyry sekä hallituksen jäsenet Tia Vakkuri ja Martina Sundqvist ovat kokoontuneet Helkama-talon edustalle tehdäkseen yllätysvierailun Heidi Forsmanin luokse.

Naiset marssivat yhdessä rintamassa, valtavalla kukkakimpulla varustautuneina Costacalidan toimistotiloihin. Forsman istuu siellä kaikessa rauhassa nauttimassa aamukahviaan ja suunnittelemassa päivän toimeksiantoja.

– Hei, mitä nyt, hän huudahtaa hämmästyneenä yrittäjälähetystön nähdessään.

Yksimielinen raati valitsi Forsmanin Hangon Vuoden Yrittäjäksi.

– Keskustelimme toki myös muista vaihtoehdoista, mutta sinun kannatuksesi oli ylivoimaista, Hyry totesi ojentaessaan kukkakimpun Forsmanille.

Forsman on toiminut yrittäjänä reilut kaksikymmentä vuotta. Toimitusjohtajuuden hän luovutti viime vuonna pojalleen, Maxille. Omien sanojensa mukaan hän itse toimii nykyisin yrityksessä "takapiruna".

Miltä Vuoden Yrittäjä –kunnianosoituksen saaminen tuntuu?

– Olen erittäin hämmästynyt. Sellaistahan ei tietenkään ajattele. Sitä vain tekee työnsä. Mutta tottahan minä arvostan tätä, sanoo yllätetyksi tullut Forsman.

Luonut työpaikkoja

Hangon Yrittäjät ry:llä oli pitkä luettelo, miksi juuri Forsmanin valinta oli perusteltu. Hän on yrittäjävuosinaan luonut uusia työpaikkoja ja edistänyt Hangon työelämän monipuolistumista.

– Helkama-talon ostaessasi et ainoastaan investoinut rahaa tähän kiinteistöön, vaan loit edellytyksiä muille yrityksille harjoittaa toimintaa täällä, sanoo Hyry.

Erityiset kiitokset Forsman saa siitä, että hän on varustanut Helkama-talon monikäyttöisillä tiloilla, joihin kuuluu myös saunaosasto. Tällaisille tiloille on ollut tarvetta. Lisäksi hän on viime vuosina keskittänyt kaikki toimintonsa Hankoon, ja siirtänyt myös oman kotiosoitteensa Karjaalta Hankoon.

– Viimeisin, mutta ei suinkaan vähäisin perustelu on, että olet onnistunut kasvattamaan uuden yrittäjäsukupolven. Mikäpä voisi olla tärkeämpää, päättää Hyry puheensa.

Heidi Forsman sai virallisesti vastaanottaa huomionosoituksensa 5.12. Hangon Yrittäjien joulujuhlassa.

Kuka: Heidi Forsman, yritysten Ab Costacalida Oy, Ab Lavendel Services Oy sekä kiinteistöosakeyhtiön Ab Drottningberg Oy hallitusten puheenjohtaja.

Mer läsning