Hankolaisvalokuvaaja mukana Vuoden Hääyritys –kilpailun finaalissa

Valokuvaaja itse. Linda Baarman kameran edessä. Bild: Privat

Hankolaisyritys Linda Marie Foto kilpailee voitosta sarjassa Vuoden hääkuvaaja.

Kilpailu "Vuoden Hääyritys" järjestetään nyt viidettä kertaa. Kilpailun loppukilpailussa on mukana peräti neljä länsiuusmaalaista yritystä. Yksi niistä on Linda Baarmanin yritys, Linda Marie Foto:

– Olen todella otettu siitä, että olen päässyt finaaliin. En tiedä, miksi tuomaristo äänesti yritystäni, mutta on hienoa, että Hanko pääsee jälleen kartalle, hän sanoo.

Kilpailu alkoi viime vuonna ja eri kategorioiden voittajat valitaan 12. tammikuuta. Kaikki halukkaat saavat osallistua ensimmäiseen karsintaan laittamalla esiin linkin, jota ihmiset äänestävät. Tuomaristo valitsee sen perusteella kunkin kategorian finalistit.

Tuomariston äänet huomioidaan 70 prosenttisesti ja painavat siksi enemmän kuin yleisöäänestyksen äänet. Baarmanin mukaan finaalipaikasta kilpailevia on monta ja osa yrityksistä markkinoi itseään erittäin aktiivisesti päästäkseen jatkoon.

– Minusta on erityisen hienoa, että myös pienemmillä paikkakunnilla toimivia yrityksiä valitaan mukaan. Enemmistö kilpailijoista on yrityksiä, joilla on laajempi yhteysverkosto kuin minulla, hän sanoo.

Miten reagoit, jos voitat?

– Auts. En tiedä. Tämä on niin iso juttu … Se tuntuisi kyllä epätodelliselta, Baarman mietiskelee.

Hän lisää kuitenkin, että

– Kokisin saaneeni tuulta siipieni alle. Että olen menossa oikeaan suuntaan.

Onnistuneiden valokuvien salaisuus

Hääkuvaajan on kuunneltava herkällä korvalla asiakkaan toivomuksia. Omalle tyylille on silti oltava uskollinen.

– Pidän enemmän hillityistä paleteista kuin kirkkaan valkoisesta. Klassinen suuntaus on minulle hieman ominaisempi. Tarkat, hienot linjat samalla syvyyttä etsien. Se edustaa minua.

Baarmanista on tärkeätä, että kaikilla valokuvaajilla on oma tyylinsä. Hääpareilla on tällöin vaihtoehtoja heidän valitessaan suuren päivänsä ikuistajia.

Valokuvaajan ja asiakkaan välinen kemia ja luottamus ovat myös tärkeitä. Siksi Baarman tarjoaa aina ennakkoon ilmaisen parikuvauksen.

– Se saa pariskunnat yleensä rentoutumaan ja poseeraamaan luonnollisemmin. Ellei kemia toimi, se paistaa läpi valokuvista.

Baarman pitää myös sähköpostia tärkeänä työvälineenä.

– Se on hyvä tapa kommunikoida tavoitteista. Kunnioitan aina asiakkaan toivomuksia ja teen ehdotuksia. Useimmiten onnistunkin saamaan läpi jotain omintakeista, hän sanoo naurussa suin.

Kilpailun avulla pyritään nostamaan esiin kotimaisia hääalan yrityksiä.

Kilpailussa on 15 kategoriaa.

Vuoden Hääyrittäjä 2019 –kisan finaalissa on neljä yritystä Länsi-Uudeltamaalta.

Muut ovat The Art of Cakes kategoriassa Vuoden hääleipuri sekä Calliola ja Mustion Linna kategoriassa Vuoden juhlatila.

Voittaja valitaan Love med do –häätapahtuman toimesta yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa.

Lisätietoja ja linkki äänestykseen:  https://www.lovemedo.fi/l/vhy2019

Mer läsning