Hankolaiselle voitto Seahorse Weekissä: ”Unelmanani on aina ollut osallistua”

Voitto. Hankolaisen Felicia Österlingin haaveena on ollut kilpailla Seahorse Weekissä. Keskiviikkona unelma sai täyttymyksensä. Bild: Sarah Grönstrand

Felicia Österling ja poni Carisma ottivat voiton kotiin keskiviikon neljännessä luokassa.

Seahorse Week on täydessä vauhdissa ja keskiviikon 351 starttia ovat takana.

Felicia Österling, joka kilpailee paikallisen Ghost Ridersin väreissä, ja tamma Carisma ST seisovat padon vierellä kilpailtuaan torstain ensimmäisessä luokassa. He pudottivat yhden puomin, mutta se ei huoleta Österlingiä lainkaan.

Keskiviikkona nimittäin hänen unelmansa täyttyivät.

– Unelmanani on aina ollut kilpailla joku päivä Seahorse Weekissä. Nyt sain olla mukana ja satuin vielä voittamaan, sanoo Turussa opiskeleva mutta hankolainen Österling.

Hän voitti keskiviikon neljännen luokan, missä esteiden korkeus oli 90 senttiä 0,2 sekunnilla.

– Kun tulin radalta pois, en edes ymmärtänyt, että olin johdossa. Myöhemmin kun tulin pois palkintopallilta puhkesin itkuun.

Österling on ratsastanut ja harjoitellut Carisma-tamman kanssa kohta vuoden ajan. Tämä oli heidän ensimmäinen kilpailunsa tällä kilpailukaudella.

– Tuntuu aivan uskomattomalta. En olisi uskonut tätä vielä vuosi sitten ja vieläpä 90 sentin korkeudesta! Koska aikaisemmin oli kilpaillut vain 80-luokissa.

Luokassa kilpailivat sekä ponit että hevoset. Österling sanoo, että ponin kanssa ei ole helppo voittaa, koska hevoset ovat suurempia ja yleensä nopeampia.

– Uskalsin ratsastaa kunnolla eilen. Otimme tiukat käännökset ja kumpikin menimme eteenpäin sataprosenttisesti. Hän antoi radalla minulle parhaansa.

Miten kuvailisit Carismaa?

– Hän tietää oman arvonsa. Ottaa oman aikansa, ennen kuin hän luottaa ratsastajaansa. Nyt tunnen, että hän luottaa minuun.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaihin asti. Yleisöllä on vapaa pääsy tulla seuraamaan kisoja.

Mer läsning