Hanko saa oman seinäkalenterin myös 2020

Luonnonkaunis. Vibeka Rabehl julkaisee Hangon kalenterin, jossa on kuvia kaupungista, johon hänellä on vahvat siteet. Hän on viettänyt miltei kaikki lomansa, viikonloput ja pyhät täällä. Bild: VIVEKA RABEHL

Valokuvaaja Viveka Rabehl julkaisee jälleen Hanko-aiheisen seinäkalenterin. Hangon kalenteri 2020 on myynnissä muun muassa paikallisessa kirjakaupassa ja matkailutoimistossa.

Viveka Rabehl on ammattikuvaaja, jonka erityisalue on luonto. Se on melko luonnollista – luonnonkauniilla Hangolla on tärkeä rooli hänen elämässään. Hän on viettänyt lähes kaikki lomansa, viikonloput ja pyhät täällä.

Painotuore ensi vuoden Hangon kalenteri on järjestyksessään viides.

– Kalenterin tekeminen alkoi serkkuni Peter Lundqvistin ja minun yhteisprojektina 2016. Myös 2017 teimme kalenterin yhdessä, mutta sen jälkeen olen tehnyt ne yksin, kertoo Rabehl.

Joinakin vuosina hän on ottanut mukaan muidenkin hankolaiskuvaajien kuvia, mutta ensi vuoden kalenterissa on ainoastaan hänen omia kuviaan.

Miten työstät kalenterisi ja miten kuvat valikoituvat niihin?

– Valokuvaan vuoden edistyessä, eri tilanteissa ja eri paikoissa Hangossa. Yritän käydä vähintään kerran viikossa Hangossa ja otan joka kerta kuvia kalenteri mielessäni. Pyrin löytämään uusia näkökulmia ja vähän muutakin kuin merta.

Kun kalenterin kokoaminen on ajankohtaista, Rabehl istuu alas ja valitsee kuvat. Sen jälkeen ne editoidaan kalenteriin sopivaan muotoon. Sitten vuorossa ovat painatus ja myynti. Tänä vuonna Rabehl on painattanut 100 kalenteria.

– Myyn niitä yksityisesti, Facebookin, matkailutoimiston ja Tian kirjan välityksellä.

Kalenteriosa ulkoistetusti

Varsinaisen kalenterityön hän on ulkoistanut yritykselle Tammisaaren Typografi.

– Kaksikielinen kalenteripohja tehdään siellä. Nimipäivien ja kuun vaiheiden ja sen sellaisten noukkiminen olisi kyllä hurja työ. Painatus tehdään Paino Kaarinassa. Ellei kilpailusta tule liian kovaa, jatkan mielellään tulevina vuosina, sanoo Rabehl – joka itse asiassa toimii myös Tammisaaren valokuvauskerhon Raaseporin kalenterin projektivastaavana.

Mer läsning