Hanko ja Raasepori pyrkivät uudelleen mukaan työllistämishankkeeseen

Hanko (Denis Strandell) ja Raasepori (Ragnar Lundqvist) pyrkivät uudelleen mukaan Työ- ja elinkeinoministeriön kunnalliseen työllistämishankkeeseen. Bild: Lina Enlund

Hanko ja Raasepori pyrkivät uudelleen mukaan Työ- ja elinkeinoministeriön kunnalliseen työllistämishankkeeseen. Kaupunkeja ei hyväksytty talvella mukaan hankkeeseen, mutta nyt ne jättävät uuden hakemuksen.

– Hakemuksemme on päivitetty ja olemme saaneet eräitä toivoa herättäviä signaaleja, sanoo Raaseporin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anders Walls (RKP).

Nyt ajankohtaisissa työllistävissä kuntakokeiluissa on kyse keväästä 2021 vuoden 2023 kesään kestävästä hankkeesta. Tavoite on löytää hankkeen avulla työttömille heille sopivia vapaita työpaikkoja.

Kunnat ja kaupungit voivat hakeutua joko yksin tai yhdessä mukaan ELY-alueensa kuntakokeiluun. Yksi osallistumisedellytys on, että hakijakunnan tai –kuntien asukasmäärä on yhteensä vähintään 30 000 henkeä.

Raasepori ja Hanko täyttävät yhdessä tämän ehdon. Kaupungit pyrkivät hankkeeseen mukaan talvella ensimmäistä kertaa yhteisellä hakemuksella. Vastaus oli kuitenkin tuolloin kielteinen.

– Se oli pettymys, vaikka tiesimmekin, että kilpailu oli todella kovaa, sanoo Walls.

Ministeriö perusteli kielteistä päätöstään sillä, että kaupunkien hankesuunnitelma oli erittäin yleisluontoinen ja kaipasi konkreettisia toimenpiteitä. Kaupunkien asiakasmäärää pidettiin vähäisenä ja mahdollisia työllistäviä vaikutuksia siitä syystä pieninä.

Kaupungit tekevät nyt uuden yrityksen. Molemmat kaupunginhallitukset päättivät maanantaina uuden yhteisen hakemuksen jättämisestä.

– Uskomme tähän erittäin vahvasti ja olisi tärkeätä, että hakemuksemme nyt hyväksytään. Yhteistyömme on tässä asiassa hyvää Raaseporin kanssa, mutta viime kädessä kyse on tietenkin poliittisesta päätöksestä, sanoo Hangon kansliapäällikkö Lasse Tallqvist.

Mer läsning