Hangon tenniskerho panostaa toimintaansa ja palkkaa valmentajan

Uusi tehtävä. Ville-Heikki Talvenmaa on HTK:n uusi valmentaja. Hän keskittyy työssään myös kilpailutoimintaan. Bild: Jesper Sundström

Hangon tenniskerho ottaa melkoisen edistysaskeleen. Kerholla on 1. kesäkuuta alkaen kokopäivätoiminen valmentaja, joka keskittyy myös kilpailutoimintaan.

Ville-Heikki Talvenmaa on työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta Kouvolan tennisseuran palveluksessa Kouvolassa. Nyt hän on muuttanut Hankoon, koska HTK on palkannut hänet valmentajakseen. Talvenmaa keskittyy kuitenkin myös kilpailutoimintaan ja kehittää lisäksi kaikkea kerhon toimintaa.

Talvenmaan tehtäviin kuuluvat myös markkinointi ja viestintä. Tenniskerhon toiminnanjohtaja Risto Alén sanoo, että tämä on iso asia HTK:lle.

– HTK ei ole tietääkseni koskaan tehnyt vastaavaa panostusta. Olemme miettineet tätä moneen otteeseen, mutta nyt asia on selvä. Olemme keskustelleet asiasta jonkin aikaa Ville-Heikin kanssa ja tunnemme hänet entuudestaan. Meillä on jatkossa kuukausipalkkainen valmentaja.

Talvenmaa on HTK:lle ennestään tuttu, koska hän on toiminut kerhon kilpailunjohtajana. Hän itse kertoo myös osallistuneensa jossain määrin Hangossa järjestettävän kansainvälisen senioriturnauksen järjestelyihin.

– Taisin auttaa senioriturnauksessa ensimmäistä kertaa 2011 ja siitä alkaen olen toiminut myös kilpailunjohtajana Hangossa. Monet kerholaiset ovat toisin sanoen tuttuja minulle, mikä tietysti helpotti päätöksentekoani.

Monta tehtävää

Talvenmaa toimi kahdeksan vuotta Kouvolan tennisseuran valmentajana. Hän kertoo viihtyneensä tehtävässään. Samanaikaisesti hän kuitenkin halusi kokeilla jotakin uutta ja HTK tuli siinä kohtaa mukaan kuvaan.

– Seurat ovat myös melko samankaltaisia. Kun aloitin, Kouvolassa oli noin 50 junioria. Heistä kilpaili 5–10. Luvut ovat vastaavat Hangossa ja tavoite on kehittää toimintaa.

Esimerkkinä Talvenmaa mainitsee, että hän toivoo voivansa lisätä kilpailevien junioreiden määrää. Kouvolassa hän onnistui houkuttelemaan useampia pelaajia kilpakentille.

– Mielestäni tilanne on kuitenkin hyvä Hangossa ja kesällä tapahtuu paljon. Seuraavaksi tulen kartoittamaan, mitä yhdistyksestä löytyy. Tämä koskee sekä pelaajia että valmentajia. Sen jälkeen on aika laatia pitkän tähtäimen suunnitelma, miten haluamme kehittää pelaajia.

Alén huomauttaa, että HTK:lla on aiemmin ollut reilut neljä valmentajaa, jotka ovat pitäneet käsissään kerhon toimintaa. Kukaan heistä ei ole kuitenkaan ollut kokopäivätoiminen.

– On selvää, että meidän on mietittävä myös Ville-Heikin ja muiden valmentajien välistä yhteistyötä.

Pitkän aikavälin hanke

Talvenmaa korostaa useaan otteeseen, että on tärkeätä muistaa, että erilaisten muutosten tai parannusten toteuttamiseen tarvitaan aikaa. Hän toteaa muun muassa, ettei useampien junioreiden löytäminen ole aivan yksinkertainen asia.

– Kuten totesin, Hangon lähtötilanne muistuttaa alkuaikaani ja vuosiani Kouvolassa. Onnistuimme siellä sinä aikana esimerkiksi tuplaamaan kilpapelaajien määrän sekä lisäämään kiinnostusta tenniksen peluuta kohtaan. Vaaditaan pitkän tähtäimen harjoitussuunnitelmaa. Lisäksi tilanne on saatava sellaiseksi, että mahdollisesti muualle opiskelemaan muuttavien vanhempien pelaajien tilalle löytyy uusia pelaajia.

Mer läsning