Hangon piirustuskilpailun voittajat palkittiin itsenäisyyspäivänä

Kaupunki on tänä vuonna järjestänyt piirustuskilpailun lapsille ja nuorille. Kilpailun finalistit palkittiin ja voittaja julistettiin itsenäisyyspäivänä.

Rannikon voima oli Hangon kaupungin kulttuurilautakunnan järjestämän piirustuskilpailun aihe. Tavoite oli, että kilpailu innostaisi kuvataiteisiin ja antaisi mielikuvituksen virrata.

Lautakunta sai 28 piirustusta, joista tuomaristo valitsi neljä loppukilpailijaa. Tuomaristo ei tiennyt kilpailijoiden nimiä, ikää tai sukupuolta valitessaan finalistit ja ratkaistessaan voittajan.

Tuomariston muodostivat taidegraafikko Heikki Kukkonen ja taitelija Mira Haahti, joka on myös kulttuurilautakunnan jäsen.

Venla Boström voitti ensimmäisen palkinnon. Tuomaristo perustelee valintaa sillä, että piirustus on selkeä ja graafinen. Tuomaristo kehuu myös taivasta ja sitä, että piirustuksesta miltei löytyy kultainen leikkaus.

Ensimmäinen palkinto. Piirustuskilpailun voittaneen työn on tehnyt Venla Boström. Bild: Hangö stad

Toiseksi sijoittui Freja Tamelander. Tuomaristo piti hänen työtään villinä, vapaana ja rohkeana, mutta samalla ihastuttavana.

Toinen palkinto. Freja Tamelanderin piirustus sijoittui toiseksi. Bild: Hangö stad

Micelle Hyvärinen palkittiiin kolmannella palkinnolla. Tuomaristo koki, että hänen piirustuksessaan on hieno tunnelma, ja että se on huolella tehty ja harkittu.

Kolmas palkinto. Micelle Hyvärinen on luonut kolmanneksi sijoittuneen piirustuksen. Bild: Hangö stad

Kunniamaininnan ansaitsi Nea Tapaninen, jonka piirustusta tuomaristo piti hauskana ja vastakohtaisuuksia sisältävänä. Tuomariston mielestä myös hän on vanginnut hyvin valon ja varjot.

Finalisti. Nea Tapanisen piirustus palkittiin kunniamaininnalla. Bild: Hangö stad