Hangödagarna och Forneldarnas natt är här

Bild: Christoffer Holm

Under veckoslutet firas Hangödagarna och Forneldarnas natt.

På lördagen är det igen dags för Hangödagarna. Dagen börjar klockan 10 på Berggatan med tal, dansuppvisning, trollkarl och marknad. Under dagen ordnas det också loppmarknad i Kapellhamnen, och klockan 15-18 är det dags för picknick och program i Casinoparken. Det är evenemanget "Vi äter tillsammans" som återvänder, och det gäller att ta med egen mat till picknicken.

Under kvällen från klockan 20.30 är det gratis inträde till vattentornet fram till klockan 23. Klockan 21 firas Forneldarnas natt vid Plagen, och man kan vänta sig både fyrverkeri och musik. Två timmar före det, klockan 19, påbörjas firandet av Forneldarnas natt i Lappvik vid danslaven. Programmet passar för hela familjen, och under kvällen uppträder sångaren Lilian Young och trollkarlen Kim Wist. Klockan 21.30 tänds fornelden i Kapellhamnen.

Under söndagen ordnas det Östersjömarknad i Östra hamnen. Under veckoslutet ordnas också flera workshoppar, utställningar samt uppvisningar. Hela programmet hittar man på Hangö stads webbplats.

Mer läsning