Halmstadintalon kunto aiheuttaa ongelmia päivähoitoryhmille – tilojen löytäminen kaikille lapsille on haasteellista

Halmstadintalon huono kunto aiheuttaa edelleen ongelmia esikoulu- ja päiväkotiryhmille Hangossa. Varhaiskasvatusjohtaja ei halua altistaa lapsia mahdollisille rakennuksen sisäilmasta aiheutuville vaaroille.

– Emme voi pitää lapsiryhmiä Halmstadintalossa. Sisäilma on tutkittu, eikä ongelmia toistaiseksi ole löydetty täältä kolmannesta kerroksesta, jossa työskentelemme. Emme kuitenkaan halua altistaa lapsia mahdollisille vaaroille täällä. Olemme siksi siirtäneet kaikki ryhmät vähitellen muualle, sanoo Birgitta Mannström.

Hän on haasteellista palapeliä ratkova Hangon varhaiskasvatusjohtaja. Koska yhtään päiväkoti- tai esikouluryhmää ei sijoiteta Halmstadintaloon, tilojen löytäminen muualta on haasteellista.

– Vaikka lasten määrä vähenee, tarvitsemme yhtä monta ryhmää kuin ennenkin. Ja tavoite on, että ryhmät voivat pysyä tiloissa, joihin ne muuttavat ainakin kunnes Halmstadintalon ongelmat on korjattu.

Haluaa pitkäaikaisen ratkaisun

Halmstadintalon kohtalo on sitä vastoin toistaiseksi avoin. Selviteltävänä on siis toisin sanoen pitkän aikavälin ratkaisu, mutta oikeanlaisten tilojen löytäminen on vaikeata.

Vaikeata. Birgitta Mannström selvittää, minne kaikki lapsiryhmät saadaan mahtumaan. Bild: Mia Berg-Lundqvist

Myös henkilökunta on ollut kovilla. Tätä palapeliä ei nimittäin suinkaan koota ensimmäistä kertaa.

– Henkilökunnalta vaaditaan todella paljon, mutta olen ylpeä heistä ja siitä mitä he tekevät.