Hallitus ehdottaa, että Hangonkylän koulut suljetaan

Bild: Christoffer Holm

Valtuustolla on viimeinen sana koulujen lakkauttamisasiassa. Tilanne esitellään valtuutetuille ennen valtuuston kesäkuun kokousta.Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina Hangonkylän koulujen lakkauttamisesitystä. Hallitus on samalla linjalla kuin sivistyslautakunta ja ehdottaa valtuustolle, että Hangonkylän koulu suljetaan 1. elokuuta 2021 alkaen ja Hangöby skolan 1. elokuuta 2022 alkaen.


Päätös suomenkielisestä koulusta synnytti keskustelua hallituksessa. Jorma Nousianen SDP:stä ehdotti asian palauttamista uuteen valmisteluun. Hänen puoluetoverinsa Bernt Förström kannatti ehdotusta. Myös Aila Pääkkö, SDP ja Birgitta Gran, VL äänestivät asian valmisteluun palauttamisen puolesta, mutta RKP:läiset Torbjörn Ekholm, Sture Söderholm ja Helena Lesch-Saarinen sekä Päivi Rahkola, Kok ja perussuomalaisten Pertti Ruuska kannattivat käsittelyn jatkamista. 


Bernt Förström ehdotti käsittelyä jatkettaessa, ettei koulua suljettaisi, mutta hänen ehdotuksensa ei saanut kannatusta.


Asian valmistelija, sivistystoimen johtaja Karl-Erik Gustafsson muutti päätösehdotustaan siten, että kaupunki järjestää asiasta infotilaisuuden valtuutetuille ennen valtuuston kokousta 9. kesäkuuta. Etänä järjestettävässä tiedotustilaisuudessa käydään läpi näiden kahden koulun lakkauttamisesta aiheutuvat taloudelliset ja muut vaikutukset.


Ruotsinkielisestä koulusta syntyi vähemmän keskustelua. Bernt Förström ehdotti myös sen suhteen, ettei Hangöbyskolania lakkautettaisi, mutta hänen ehdotustaan ei kannatettu. Hän ilmoitti eriävän mielipiteensä merkittäväksi pöytäkirjaan.


Tiedotustilaisuus valtuutetuille järjestetään 2. kesäkuuta kello 18. Valtuusto kokoontuu viikkoa myöhemmin 9. kesäkuuta päättämään koulujen kohtalosta.

Mer läsning