Flaskpost och spännande skatter i sommaren

Roligt. Mycket spolas i land vid stränderna. Ibland kan det vara flaskpost som Noa och Leo Thurén hittade. Bild: Privat

Att få flaskpost kan vara intressant för många. I maj var det Marina Thurén som tillsammans med sina barnbarn Noa och Leo hittade en flaska på Storlandet söder om Tvärminne.

Tillsammans med barnbarnen fick Ekenäsbon Marina Thurén i maj flaskpost. Noa, 4 år, och Leo Thurén, 2 år var de som upptäckte att en flaskpost hade spolats iland vid deras strand.

När farmor Marina Thurén senare läste brevet fick hon reda på att avsändaren var från Tyresö, en förort till Stockholm. Flaskan hade kastats från fartyget MS Gotska Sandön i augusti 2019.

Flaskposten hade kastats från fartyget någonstans mellan Nynäshamn och nationalparken Gotska Sandön. Meddelandet var skrivet på tre språk.

Barnbarnen hittade

Marina Thurén var ute med barnbarnen på sommarstugan i maj och gick och sökte efter skatter på stranden när de upptäckte flaskan. Flaskan är en plastflaska med ett granngult papper inne i flaskan.

– Det är spännande och roligt att söka skatter längs med stränderna. Samtidigt är det tyvärr så att det kastas skräp i havet som det inte borde, och också sådant flyter i land. Vi har hittat mycket, säger Marina Thurén.

Brevet uppmanade mottagaren att svara på flaskposten, vilket hon gjorde. Något svar hade hon inte fått ännu.

Mer läsning