Flaskhalsen ska bort och grönsaksavdelningen ska bli rymligare – K-affären renoverar

Förnyas. Tina och Mikael Rajamäki berättar att man planerat renoveringen sedan hösten. Inom några veckor kommer arbetet att vara klart. Bild: Harald Grönstrand

Under den närmaste tiden kommer det att vara bökigt i K-supermarket. Affärens utseende uppdateras och det ska bli mera rum vid ingången.

Sedan i måndags pågår en renovering i K-supermarket. Ett av målen är att göra affären mer rymlig vid ingången och grönsaksavdelningen, och det lyckas man med genom att flytta på hyllorna i affären.

– Vi hoppas att det inte ska störa så mycket. Den här veckan flyttar vi frysdiskarna och målar väggarna, och nästa vecka fixar vi mittgolvet och inredningen, säger Tina Rajamäki som är köpman i affären.

Hon och köpmannen Mikael Rajamäki har planerat renoveringen sedan hösten. Orsaken till att man genomför den just nu är att det inte är högsäsong.

– Vår inredning är fyra och ett halvt år gammal. Vi kommer att göra små förbättringar, säger Mikael Rajamäki.

Den förändringen som kunderna genast kommer att märka i den förnyade affären är att ingångsporten vid grönsaksavdelningen kommer att bli dubbelt så bred. Det kommer också att bli mer utrymme i själva grönsaksavdelningen, och bröddisken får nya hyllor. Dessutom kommer man att lägga in en ny kötthylla för eget paketerat kött mellan avdelningarna.

– Men den gamla kött- och fiskdisken kommer också att finnas kvar, säger Tina.

Flyttar hyllor

För att få mer rum i grönsaksavdelningen har man flyttat hyllorna så att de nu ligger närmare varandra.

– Men vi har testat att man ryms emellan dem med två kundvagnar. Vi tror inte det blir trångt i gångarna, och det är viktigt att det finns rum vid ingången, säger Mikael.

Kommande vecka kommer det att vara som mest bökigt i affären. Bland annat kommer det att svetsas och avloppen ska förnyas. Veckan efter kommer man att fixa ny tejpning och skyltning av avdelningarna. Det hänger ihop med att kedjans brand förnyats.

– Och dessutom får vi en liten nyhet. Vi kommer att få en apelsinjuicemaskin, säger Mikael.