Fin seger för Hicken

Ted Rosenström spelade en utmärkt match för Hicken mot HIFK/2. Bild: Thomas Sundström

FC HIK:s fotbollslag i division 3 må redan ha fallit till division 4, men det hindrade inte Hicken från att på lördagen ta en fin hemmaseger över HIFK/2. Hickens seger i Hangö med 5–2 var snarast i underkant.

- Det är litet synd att vi kommer i gång så här sent på säsongen. Samtidigt är det förstås lättare att spela när man inte har någon press på sig, sade Hickens tränare Magnus Hellström.

Mot HIFK/2 var det inte någon fråga om saken och framför allt i första halvlek var det klasskillnad mellan lagen. Hickens halvtidsledning 3–0 var snarast i underkant.

Daniel Michaeli gjorde 1–0 på ett utmärkt förarbete av Ted Rosenström och vid 2–0 var sedan rollerna de omvända – Michaeli passade och Rosenström gjorde målet. Före paus kom ännu 3–0 då Henri Satomaa styrde in en hörna.

Ingen fråga om saken

I andra halvlek kom HIFK/2 litet in i matchen, men närmare än till Pietu Lyytinens 3–1 kom gästerna inte. I stället avgjorde Hannes Gustafsson matchen definitivt när han styrde in 4–1 fem minuter före slutet.

I slutet gjorde sedan Niko Kinnunen 4–2, men HIK svarade omgående. En direkt frispark av Patrik Lahti betydde 5–2.

– Vi höll bra ihop spelet i dag, det blev aldrig någon panik, sade Hellström.

Rosenström bäst

HIK tog nu en fin seger och stod för en gedigen insats. Hannu Karvinen var utmärkt i försvaret medan Daniel Michaeli var duktig i anfallet. Bäst i HIK – och på plan – var dock Ted Rosenström som går från klarhet till klarhet.

HIFK/2 var överraskande blekt, speciellt med tanke på hur viktig matchen var för gästerna. Med en seger hade man ännu haft chanser att hållas kvar, men nu gör man Hicken sällskap till division 4.

HIK: Kasper Lind; Jesper Kinnunen, Hannu Karvinen, Hannes Gustafsson, Heni Satomaa (77. Ibarhim Nazari); Patchanon Chuchat, Andreas Björkqvist (45. Rasmus Rantanen, 67. Alexander Österlund), Tom Enberg (45. Lukas Hellström), Patrik Lahti, Daniel Michaeli; Ted Rosenström.

Mer läsning