Filterpak ja Printal saman katon alle

Filterpakin tuotantopäällikkö Thomas Nordlund ja Printalin toimitusjohtaja Mika Niemi ovat tyytyväisiä voidessaan toimia saman katon alla. Muutto saadaan tehtyä juhannukseen mennessä. Bild: Mia Berg-Lundqvist

Filterpakin ripeä kasvuvauhti on johtanut siihen, että yrityksen Hangonkylässä sijaitsevat tilat ovat käyneet liian pieniksi. Osa tuotannosta muuttaa nyt Printalin kiinteistöön.

Filterpak on viime aikoina ollut paljon parrasvaloissa uuden suusuojainten valmistuslinjansa ansiosta. Yritys on kevään aikana palkannut peräti 45 uutta työntekijää, mikä on nostanut henkilöstövahvuuden lähes 80:een. Ensimmäinen suusuojainten valmistuslinja on käynnissä ja toisen ja kolmannen linjan tuotantolaitteet ovat jo Hangossa.

Kaiken tämän lisäksi yrityksen perustuotteiden eli ilmansuodatinten valmistuksen automatisointi on käynnistynyt. Nopea kehitys on nyt johtanut siihen, että yrityksen Hangonkylässä sijaitsevat tilat ovat käyneet liian pieniksi.

Printalin yhtiökumppanit ostivat äskettäin yrityksen käytössä Lähteentiellä 13–15 olevat tilat. Nyt kiinteistökauppa istuu Filterpakin tarpeisiin paremmin kuin hyvin. Noin 25 henkeä työllistävä Printal ei tarvitse kaikkia kiinteistön neliömetrejä omiin tarpeisiinsa.

– On todella hienoa, että olemme saaneet Filterpakin vuokralaisiksi ja että suurempi osa tiloista nyt tulee käyttöön, sanoo Printalin toimitusjohtaja Mika Niemi.

Lisää uusia työntekijöitä

– Siirrämme ilmansuodatinvalmistuksen Printalin tiloihin ja keskitämme suusuojainten ja kasettisuodatinten valmistuksen Hangonkylän tiloihimme, selittää Filterpakin tuotantopäällikkö Thomas Nordlund.

Ilmansuodatinten valmistuksen automatisointi johtaa siihen, että yritys alkaa nyt itse valmistaa kaikki osat eli myös aiemmin alihankkijoilta ostetut komponentit. Tämä merkitsee sitä, että uusia koneita varten tarvitaan lisää tilaa. Valmistuksen arvellaan toimivan täydellä kapasiteetilla Printalin tiloissa syyskuussa.

– Lisätyövoiman, ehkä 3-5 hengen palkkaaminen käy varmasti silloin ajankohtaiseksi myös ilmansuodatinpuolella, sanoo Nordlund.

Suusuojainten valmistuksessa on otettu viime viikkoina suuria edistysaskeleita tuotantomäärien lisäämiseksi. Kurottavaa on kuitenkin vielä paljon ennen pääsyä sille tasolle, jolla pitäisi olla. Toista ja kolmatta valmistuslinjaa asennetaan parhaillaan toiveena saada koneet käyntiin juhannukseen mennessä.

Mer läsning