FC HIK vann hur enkelt som helst

Jubel. Alexander Österlund var nöjd när Marko Lahti gjorde mål. Bild: Jesper Sundström

FC HIK är bäst i division 4. På onsdagskvällen besegrades LePa med 4–0 i Hangö.

Hickens utgångsläge var enkelt på onsdagen – en seger skulle ge en första plats i tabellen. När matchen var över hade Hicken slagit LePa med 4–0 och det betydde att Hicken tog serieledningen i från samma lag. Efter onsdagens resultat har Hicken 34 poäng och LePa har 33 poäng.

– Alla är verkligen engagerade den här säsongen, så här har det inte varit på några år. Även om vi leder serien så måste vi ta en match i taget och inte bli för ivriga. Men det är klart att det ser bra ut för tillfället, säger Hickens Tom Enberg.

Med tanke på att seriens två bästa lag möttes i Hangö väntade sig de flesta förmodligen en spännande match. De förhoppningarna kom på skam och efter matchen funderade man närmast hur LePa över huvud taget kunde leda serien när laget kom till Hangö. Men det måste också sägas att Hicken gjorde en stabil match.

I sjunde minuten ledde Hicken med 1–0 efter att Patrik Lahti hade gjort mål. Däremot är det svårt att säga om Lahti faktiskt gick för skott eller om det handlade om ett inlägg. Strax före pausen träffade Alexander Österlund ribban men bollen gick inte i mål. Andra halvleken var endast ett par minuter gammal när Marko Lahti gjorde 2–0 och en stund senare stötte Österlund in 3–0. Miki Olin fastställde slutresultatet 4–0.

– Det var en bra match av oss även om vi missade några chanser. Alla i laget har en individuell roll som de sköter på ett bra sätt. Dessutom känner vi till våra styrkor, men också våra svagheter, säger Enberg.

Hicken spelar följande match på onsdag och då står BK-46/Akademi för motståndet på bortaplan. Karislaget är det senaste att slå Hicken i årets serie, det skedde i maj.

– En derbymatch är alltid speciell och vi förlorade senast mot dem. Vi kommer inte att underskatta BK, säger Tom Enberg.

FC HIK: Kasper Lind; Hannu Karvinen (45. Hannes Gustafsson), Tom Saw, Tom Enbergm Chuchat Patchanon; Marko Lahti, Joni Kinnunen, Ted Rosenström (Danieli Michaeli); Alexander Eklund (60. Miki Olin), Alexander Österlund (90. Jesper Kinnunen), Patrik Lahti

Mer läsning