FC HIK joutuu hakemaan uutta vauhtia nelosdivisioonasta

FC HIK hävisi perjantaisen ottelunsa Kolmosessa Töölön Taistolle. Kun sitten pari tuntia sen jälkeen FC Finnkurd voitti EsPan, Hikkenin putoaminen Neloseen oli selvä.

Jalkapallokesä on ollut sarjan jumbosijalla olevalle FC HIK:lle jatkuvaa piinaa, eikä perjantai-ilta sujunut yhtään paremmin. Hikken hävisi 7–0 Töölön Taistolle Hangossa ja lisäksi FC Finnkurd onnistui kukistamaan EsPan 3–2. Nämä kaksi ottelutulosta tarkoittavat, ettei sarjajumbolla Hikkenillä ole enää mahdollisuuksia pysyä sarjassa. Jäljellä on neljä ottelua ja Hikkenillä on koossa seitsemän pistettä. Finnkurd on viimeinen sarjan putoamisviivan yläpuolella oleva joukkue ja sillä on koossa 20 pistettä perjantain pisteet mukaan luettuna.

Sillä ei toisin sanoen ole mitään väliä, vaikka Hikken voittaisi kaikki jäljellä olevat ottelunsa – joukkue ei voi kuitenkaan saada kokoon 19 pistettä enempää. Hikken ottelee siis ensi kaudella nelosdivisioonassa eli sarjassa, jonka se voitti vuosi sitten.

Rumat tappiolukemat

Hikkenin aloittaessa ottelunsa Töölön Taistoa vastaan Finnkurdin ja EsPan ottelun alkuun oli vielä kaksi tuntia aikaa. Hikken aloitti pirteästi ottelunsa Taistoa vastaan ja olisi voinut siirtyä johtoon ottelun 13. minuutilla. Patrik Lahdella tarjoutui tuolloin hyvä tilaisuus, mutta hänen laukauksensa ei mennyt maaliin ja seuraavassa hyökkäyksessä vierasjoukkue Taisto siirtyi johtoon Henri Lassilan laukauksesta.

Joitakin minuutteja myöhemmin Lahden laukaus osui tolppaan, eikä pallo mennyt maaliin. Sen jälkeen ei kestänyt kauaa ennen kuin Jami Uuttu teki 2–0-maalin. Vauhdissa Lassila maalasi luvuiksi 3–0 ja 37. peliminuutilla hän teki kolmannen maalinsa – ja samalla Taiston neljännen maalin. Tauolle lähdettäessä vieraat johtivat 4–0.

– Ensimmäiset 20 minuuttia sujuivat hyvin, mutta sen jälkeen romahdimme. Peli oli tänään raskasta ja monet joutuivat ottelemaan vammoista huolimatta, sanoo HIK:n valmentaja Magnus Hellström.

Toisen puoliajan alussa HIK:n maalivahti Elias Ervast kaatoi yhden vastustajan rangaistusalueen ulkopuolella ja sai punaisen kortin. Hikken päätti silloin vaihtaa Ibrahim Nazarin tilalle joukkueenjohtaja Johan Sommardahlin, joka asettui maaliin.

Peli ei alkanut mitenkään helposti hänen osaltaan – Aleksi Pesonen teki nimittäin maalin Ervastin aiheuttamasta vapaapotkusta ja Taiston johto kasvoi lukemiin 5–0. Kun peliaikaa oli kulunut tunti, Saku Klinga maalasi 6–0 ja lopussa Mikko Klinga varmisti lopullisiksi voittolukemiksi 7–0.

– Meillä oli ohut joukkue ja lisäksi ottelun lopussa kentällä olivat sekä valmentaja että joukkueenjohtaja, sanoo Hellström.

Sunnuntaina Hikken matkustaa Espooseen, jossa vastassa on EsPa.

Mer läsning