Epäselvää, kuka jatkaa Tokmannin tiloissa – "Meillä on useampia vaihtoehtoja pöydällä"

Kaksi viikkoa Tokmannin uuden myymälän avaamisen jälkeen on vielä epäselvää, mitä myymälän entisille kiinteistöille tapahtuu. Molemmat kiinteistönomistajat uskovat kuitenkin, että toiminta jatkuu tiloissa syksyllä.

Tokmannin uusi myymälä Santalantiellä vihittiin käyttöön 25. huhtikuuta. Tämä tarkoittaa myös, että myymäläketju on muuttanut pois kahdesta entisestä kiinteistöstään Hangossa. Keskustassa Ratakadulla sijaitsevan kiinteistön omistaa Kiinteistö Oy Hangon Liiketalo, jonka toimitusjohtaja on Ian Wadén.

– Oikeastaan kaikki on juuri nyt kesken. Kiinteistössä tulee kuitenkin jatkossakin olemaan toimintaa. Se ei jää tyhjäksi, sanoo Wadén.

Tokmannin Ratakadun vuokrasopimus umpeutuu kesän lopulla. Tämä tarkoittaa, ettei kiinteistössä ole toimintaa kesän aikana myymäläketjun muuttaessa. Wadén uskoo kuitenkin toiminnan jatkuvan kiinteistössä syksyllä.

– Meillä on useita vaihtoehtoja pöydällä, mutta emme voi vielä kertoa niistä. Meillähän ei ole mitään kiirettä, vaan odotamme, että kaikki saadaan kuntoon. Tiloissa jatkaa kuitenkin yrittäjä, sanoo Wadén.

Ratakadun kiinteistön omistaa Kiinteistö Oy Hangon Liiketalo. Yrityksellä on useita vaihtoehtoja tilojen tulevalle käytölle. Bild: Sarah Grönstrand

Hän kertoo, että monet ovat ottaneet yhteyttä kiinteistön suhteen, mutta hän ei halua tässä vaiheessa paljastaa mitään yksityiskohtia. Lisäksi S-marketin tuleva muutto vaikuttaa suunnitelmiin.

– Osa riippuu siitä, mitä vanhaan keskustaan jää, tai ei jää, jäljelle. Vuorikadun pienmyymäläyrittäjien tapaan mekin toivomme, että jotakin jää jäljelle. Tähänastisten päätösten perusteella näyttäisi kuitenkin siltä, ettei siellä pian ole enää mitään jäljellä, sanoo Wadén.

Sitä vastoin hän voi paljastaa, minkä tyyppistä toimintaa kiinteistössä tulee olemaan jatkossa.

– Vahvin vaihtoehto on yritys, jolla on samantyyppistä toimintaa kuin Tokmannilla.

Tietää enemmän kesän lopulla

Tokmannin entisen Lähteentien kiinteistön omistaa osakeyhtiö Fröman. Timo Halme on yrityksen toimitusjohtaja. Hän sanoo, että eri vaihtoehtoja vielä selvitellään.

– Minulla ei ole tällä hetkellä mitään varmaa tietoa annettavana, mutta olemme keskustelleet joidenkin kiinteistöstä kiinnostuneiden kanssa, Halme kertoo.

Tokmanni on edelleen vuokralaisena kiinteistössä. Tokmannin vuokrasopimus umpeutuu kesällä. Kiinteistöä koskevat suunnitelmat selvinnevät siksi kesän lopulla.

– Saamme kyllä jotain toimintaa sinne, mutta jää nähtäväksi, ketkä ovat kiinnostuneita, ja minkälainen lopputulos on. Sijainti on hyvä myymälätoimintaa varten etenkin, koska Tokmanni on niin lähellä, sanoo Halme.