Elintarvikekioski veneilijöille

Brando Chan sanoo, että ensimmäinen vuosi Itäsatamassa näyttää, minkälaista kysyntä on. Tarjontaa päivitetään jatkossa sen pohjalta. Bild: Mia Berg-Lundqvist

Kauan kaivattu Itäsataman elintarvikekioski on vihdoin avattu. Etenkin veneilijät ovat kaivanneet tätä palvelumuotoa siitä alkaen, kun kauppa-autopalvelut hävisivät.

Vierassatamassa ei ole ollut minkäänlaista elintarvikemyyntiä siitä alkaen, kun Tom Asplundin kauppa-auto kurvasi pois alueelta kesäkuussa 2016. Ei, vaikka tarve on ilmeinen. Kauppa-autoon kohdistunut jatkuva ilkivalta oli osasyy siihen, että Asplund heitti pyyhkeen kehään.

- Uskon, että kauppa-autojen aika alkaa olla ohi. Ne ovat monissa tapauksissa osoittautuneet sekä kalliiksi että toimivuuden kannalta työlääksi vaihtoehdoksi. Kokeilemme nyt myyntiä elintarvikekioskiksi muutetusta kontista, sanoo Hangon K-Market Kadermon kauppias Brando Chan.

Hän sanoo, että konsepti on todettu toimivaksi aiempina kesinä, jolloin konttia on käytetty erilaisissa kesätapahtumissa. Tapahtumia on tänä kesänä vähänlaisesti, joten nyt avautui erinomainen mahdollisuus kontin sijoittamiseen Itäsatamaan.

Paikallisia ruokapusseja

Brando Chan toteaa, ettei tarjonta tietenkään voi olla kovin laajaa näin pienessä myyntipisteessä. Valikoimassa panostetaan tiettyihin perustuotteisiin, kuten jäätelöön, virvokkeisiin, wc-paperiin ja vastaavaan. Olennaisinta on, että veneilijöille tarjoutuu mahdollisuus tehdä verkkokaupan välityksellä ostoksia, jotka sitten toimitetaan satamakioskille heidän noudettavakseen.

- Tällöin valittavana on kivijalkamyymälän koko laaja valikoima, Chan sanoo.

Tilaus on tehtävä haluttua noutoajankohtaa edeltävänä iltana. Asiakkaita varten on kehitetty myös pieni hauska paikallinen erikoisuus eli erilaisista lähiruokatuotteista koottuja erilaisia ruokapusseja. Kyse voi olla esimerkiksi aamupalan raaka-aineista tai grilliruoka-aiheisesta kokonaisuudesta.

- Vierailijat arvostavat yleensä mahdollisuutta maistaa lähiruokia ja sehän lisää myös paikallisten tuottajien näkyvyyttä, sanoo Brando Chan.

Itäsataman elintarvikekioski on auki klo 9-20. Kauden jatkumisen pituudesta ei ole vielä varmuutta, mutta kioski palvelee ainakin koulujen alkamiseen saakka.

Itäsataman elintarvikekioskista vastaa kauppias Brando Chan ja kioski kuuluu K-ketjuun.

Chan toimii kauppiaana myös K-Market Kadermossa Hangossa sekä Fiskarsin ja Mustion K-Marketeissa.

Kioski on auki klo 9-20, ja ainakin kouluvuoden alkuun saakka.

Mer läsning