Elämäntyöpalkinto: Hangon henkeä ei olisi ilman Viking Frimania

Paikallinen, aktiivinen yrittäjä. Uudenmaan Yrittäjät palkitsee Elämäntyöpalkinnolla vuosittain henkilön, joka on toiminut yrittäjänä merkittävän pitkän ajan ja esimerkillisellä tavalla edistänyt yrittäjyyttä. Nimitys on yrittäjien tapa kunnioittaa ja antaa tunnustusta yrittäjäkollegalle pitkästä yrittäjäurasta. Bild: Privat

Hankolaisyrittäjä Viking Friman on palkittu elämäntyöstään paikallisena yrittäjänä. Uudenmaan Yrittäjät sanoo, ettei Hangon henkeä olisi ilman Frimanin panostuksia perheyrityksiin Hangon Liikenne ja Friman Matkat.

Uudenmaan yrittäjäyhdistys on palkinnut Hangon Liikenteen omistajan Viking Frimanin hänen elämäntyöstään yrittäjänä.

Hän on kehittänyt toisessa polvessa ansiokkaasti toimitusjohtajana ja omistajana perheyritystä Hangon Liikenne.

Lisäksi hän on kehittänyt liikenneyrityksen oheen uuden matkailualan yrityksen, Friman Matkat. Yrittäjäyhdistys korostaa myös "Vicken" hyväntuulisuutta ja sitä, miten hänen toimintansa on edistänyt Hangon henkeä.

Puhtaasti perheyritys

Hangon Liikenne sai alkunsa Vikingin isän, Valdemar Frimanin toimesta Tenholassa 80 vuotta sitten.

Valdemar osti ensimmäisen linja-autonsa kolmen maanviljelijän taloudellisella avustuksella aloittaakseen Helsingin ja Kirkkonummen välisen linjaliikenteen. Toiminnalle ei kuitenkaan myönnetty liikennöintilupaa, joten liikennöinti aloitettiin sen sijaan reitillä Tammisaari - Skogby.

Vuonna 1957 Valdemar siirsi yritystoimintansa Tenholasta Hankoon ja perusti vuonna 1968 yrityksen, josta sittemmin tuli Hangon Liikenne.

Viking pyöritti yritystoimintaa isoveljensä Kristian Frimanin kanssa ja 1980-luvulla myös pikkusisko Camilla Österlundin tuli toimintaan mukaan.

Vuosien 1995–2010 aikana Vikingistä tuli Hangon Liikenteen enemmistöomistaja ja yritys laajensi toimintaansa matkailualalle nimellä Friman Resor - Friman Matkat.

Nyt yrityksen toimitusjohtajana toimii Vikingin poika, Marcus Friman, ja Viking on vetäytynyt taka-alalle.

Hän toimii tosin edelleen enemmistöomistajana yrityksessä Hangon Linja-autohallit.

Viking ei myöskään ole mitenkään harvinainen näky linja-auton ratissa aamuisin tai koululaisvuoroilla.

Viking Frimanilla on aktiivinen rooli myös Hangon paikallisessa yrittäjäyhdistyksessä.

Mer läsning