Djinn inledde starkt i sexornas VM

Nöjd. Skepparen Karl-Gustaf Pihl berättar att den andra starten i sexornas VM gick bra. Bild: Sarah Grönstrand

I måndags började sexornas VM, och sexan Djinn inledde tävlingarna starkt på måndagen.

Sexornas VM är i full gång, och Djinn är en av båtarna som fått en fin start på världsmästerskapet. Förutom att sexan tog hem Sinebrychoff Challenge Cup helgen före VM lyckades man knipa segern i den andra starten på måndagen, efter en jämn kamp med Sara af Hangö.

– Vi försökte få distans och segla förbi Sara af Hangö, men vi klarade inte av att lägga avstånd mellan oss. Vi låg sida vid sida, säger skepparen Karl-Gustaf Pihl.

När sexorna närmade sig mållinjen var båtarna bredvid varandra ända upp till mållinje, och trots att det såg ut som att Djinn skulle ta hem segern lyckades Sara af Hangö segla förbi strax före målgången.

– Men sedan visade det sig att de hade tjuvat i starten, så de diskades.

Det här betydde att Djinn segrade i den andra starten, och efter det ställde sig laget på en andra placering efter åländska Fridolin. Djinn hade då sammanlagt 7 poäng medan Fridolin hade 4.

När ni var sida vid sida, visste ni om att Sara af Hangö hade tjuvstartat?

– Vi hade hört om det men vi visste inte ifall det var så. Så jag sade till gänget att vi seglar som vanligt, säger Pihl.

Segrade i Challenge Cup

Helgen före VM började seglades också Sinebrychoff Challenge Cup i Hangö. Där presterade också Djinn bra, och laget tog hem pokalen som är den näst äldsta idrottspokalen i världen. Det var en jämn kamp mot sexan Fridolin med skeppare Henrik Lundberg.

– Vi hade det svårt i helgen. Det var inte lätt i pre-starten, och de som vi seglade mot kom förbi på vänster sida. Men vi hade båda svåra manövrar, och vi gjorde färre dåliga manövrar, säger Pihl.

Djinn seglas av Karl-Gustav Pihl, Georg Tallberg, Thomas Castrén, Oscar Andersin och Hema Virkkunen.

Den sista starten i VM är på torsdag, och segraren koras efter det. Resultaten efter de olika starterna hittar man här.

Mer läsning