Djinn aloitti vahvasti kuutosten MM-kisat

Tyytyväinen. Kippari Karl-Gustaf Pihl kertoo, että kuutosten toinen MM-kisastartti sujui hyvin. Bild: Sarah Grönstrand

Kuutosten MM-kisat alkoivat maanantaina. Djinnin kisa-avaus oli vahva.

Kuutosten MM-kisat ovat täydessä käynnissä. Djinn on yksi hienon lähdön maailmanmestaruuskisoissa saaneista veneistä. Sen lisäksi, että Djinn voitti Sinebrychoff Challenge Cupin MM-kisoja edeltävänä viikonloppuna, se onnistui myös voittamaan toisen lähdön maanantaina tasaisessa kisassa Sara af Hangön kanssa.

– Yritimme kasvattaa etäisyyttä ja purjehtia Sara af Hangön ohi, mutta emme onnistuneet siinä. Veneet olivat rinnakkain, kertoo kippari Karl-Gustaf Pihl.

Kuutosten lähestyessä maalia veneet olivat rinnakkain lähes maalilinjalle saakka. Ja vaikka näytti siltä kuin Djinn korjaisi voiton kotiin, Sara af Hangö onnistui purjehtimaan sen ohi aivan ennen maalilinjan ylitystä.

– Sitten ilmeni kuitenkin, että he olivat ottaneet varaslähdön, joten heidät hylättiin.

Tämä tarkoitti, että Djinn voitti toisen lähdön ja joukkue sijoitettiin toiseksi ahvenanmaalaisen Fridolin taakse. Djinnillä oli tällöin koossa yhteensä 7 pistettä ja Fridolinilla 4.

Tiesittekö rinnakkain ollessanne, että Sara af Hangö oli ottanut varaslähdön?

– Olimme kuulleet siitä, mutta emme tienneet, oliko niin tapahtunut. Sanoin siksi muille, että purjehdimme normaalisti, vastaa Pihl.

Voitti Challenge Cupin

Sinebrychoff Challenge Cup järjestettiin Hangossa MM-kisoja edeltävänä viikonloppuna. Djinn selviytyi myös siinä erinomaisesti purjehtimalla kotiin maailman toiseksi vanhimman urheilupokaalin. Kilpailu oli tasainen Henrik Lundbergin kipparoimaa Fridolinia vastaan.

– Meillä oli vaikeuksia viikonloppuna. Lähtö ei ollut helppo, ja kanssakilpailijamme ohittivat meidät vasemmalta puolelta. Meillä oli kuitenkin molemmilla hallintaongelmia, mutta me teimme vähemmän huonoja valintoja, sanoo Pihl.

Djinnillä purjehtivat Karl-Gustav Pihl, Georg Tallberg, Thomas Castrén, Oscar Andersin ja Hema Virkkunen.

MM-kisojen viimeinen lähtö on torstaina. Voittaja julistetaan sen jälkeen. Eri lähtöjen tulokset löytyvät täältä.

Mer läsning