Delad nämnd slog fast att Nyström inte är jävig och att hotellet fortfarande inte får byggas

Bild: Harald Grönstrand

I torsdags behandlade Hangös miljönämnd hotellbygget på Fabriksudden än en gång. Med rösterna 5–4 bestämde nämnden att hotellet fortfarande inte får byggas.

Bolagen bakom hotellbygget på Fabriksudden anser att Rolf Nyström (Hangö 2016) är jävig när hotellet behandlas, och i en skrivelse har Hotel Regatta, Regatta Spa och Hangon Regatta Suites krävt att nämndens senaste beslut om bygget rivs upp.

Rolf Nyström. Bild: Johanna Lindholm

Det var i mars som nämnden beslöt att inte bevilja bygget undantagstillstånd. På torsdagens möte tog nämnden nu ställning till ifall Nyström var jävig och ifall stadens utredning inför mötet var bristfällig. Utredningen konstaterade man att inte var bristfällig, och gällande Nyströms jäv röstade nämnden.

Rösterna föll 5–4 för att Nyström inte är jävig. Det här betyder att nämndens beslut som togs i mars inte ändras, och att hotellet fortfarande inte får byggas.

I nämnden röstade Björn Peltonen (SFP), Kaisa-Marja Sirviö (SDP), Johanna Sandin (SFP) och Pia Louhelainen (Gröna) för att Nyström var jävig. Stephan Horn (SFP), Timo Jansson (VF), Pekka Tuunanen (Sannf), Krister Sjöholm (SDP) och Anna Teikari (SFP) röstade för att han inte var det.

Mer läsning