Delad femte plats för Sandblom

Ingen fullträff. Linda Sandblom fick det inte att stämma i Kuortane. Bild: Jesper Sundström

Damernas höjdhoppstävling i Kuortane avgjordes i krävande förhållanden och det syntes på resultattavlan. Till exempel fick inte HIK-friidrotts Linda Sandblom det riktigt att stämma i lördags.

Linda Sandblom inledde lördagens tävling med att stå över på 170 centimeter och när det var dags för 175 centimeter misslyckades hon på sitt första försök. Det andra försöket var bättre och Sandblom ställde in siktet på 180 centimeter.

Där blev det tre rivningar och tävlingen var över för hennes del.

– I början var jag tam, men det kändes bättre efterhand även om det ändå inte räckte till på den andra höjden. För tillfället vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Jag vet inte vad som gick fel, säger Sandblom.

Tävlingen avgjordes i stundvis krävande väderleksförhållanden. Tre deltagare stannade på 175 centimeter – Ella Junnila avbröt sitt deltagande inför det tredje hoppet på 180 centimeter och Sini Lällä hade tre rivningar på samma höjd.

Det betydde att Sandblom stannade på delad femte plats med Lällä. Junnila blev fjärde efter att ha klarat av 175 centimeter på sitt första försök. Heta Tuuri hoppade 180 centimeter och det räckte till en tredje plats. Även Jessica Kähärä hoppade lika högt, men hon var felfri fram till 183 centimeter och blev andra. Ana Simic från Kroatien vann. Hon hoppade 190 centimeter.

– Visst kan man säga att det var krävande väderleksförhållanden, men det är svårt att säga hur mycket det påverkade och alla hade samma förutsättningar. Däremot var det den överlägset kallaste tävlingen jag har hoppat i den här säsongen, säger Linda Sandblom.

Hennes tävling fortsätter den här helgen med grenkarnevalen i Lojo.

Mer läsning