Datayhtiö C-Fiber jatkaa ilman toimitusjohtajaa

Määräaikainen toimitusjohtajasopimus on umpeutunut, eikä uuden johtajan palkkaaminen ole ajankohtaista. Sen sijaan hyödynnetään tehtyä markkinointityötä suorien asiakasyhteyksien solmimisessa.

Paikalliset investoijat perustivat C-Fiberin vuonna 2016 ottamaan kopin uuden tietotekniikan ja lisääntyvän dataliikenteen seudulle tarjoamista mahdollisuuksista.

Insinööri Agneta Evers palkattiin aluksi projektipäällikkönä ja sittemmin toimitusjohtajana markkinoimaan alueen datapuistoalueita.

Hänen määräaikainen sopimuksensa on nyt umpeutunut ja yritys jatkaa ilman toimitusjohtajaa.

– Meillä on uusi projektiperusteinen ja myyntiponnistelujen kannalta paremmin kohdennettu strategia, kertoo C-Fiberin hallituksen puheenjohtaja Eero Hettula.

– Mutta on selvää, että hyödynnämme edelleen Eversin osaamista ja hänen toimitusjohtajana solmimiaan yhteyksiä, hän lisää.

Yritys on nyt tunnettu yrityspiireissä tähänastisen työn ansiosta. Tämä johtaa myös siihen, että useammat tahot ottavat suoraan yhteyttä yritykseen, Hettula selittää.

Jos toiminta kasvaa, projektivastaavan palkkaaminen saattaa käydä ajankohtaiseksi.

– Alan toimijat tuntevat meidät. Merikaapeliyhteys on toiminnassa.

Hanko maailman dataliikenteen solmukohtana

Tällä hetkellä tähtäimessä on solmia yhteyksiä, joilla aikaansaadaan Suomen ja Aasian yhdistävää dataliikennettä ja jotka tekevät Hangosta datamoottoriteiden solmukohdan.

Toistaiseksi yksikään toimija ei ole asettunut Länsi-Uudellemaalle. Hettula arvelee sen johtuvan Suomen epäedullisesta verotuspolitiikasta kilpailijoihin verrattuna.

– Energia on suurin kustannustekijä asiakkaillamme. Suomi ei ole ollut tässä suhteessa samalla tasolla kuin Ruotsi ja Tanska. Toivon kuitenkin, että energiapoliittisten muutosten ansiosta pääsemme samalle lähtöviivalle, hän sanoo.

Toinen tärkeä yrityksen tähän mennessä aikaansaama asia on alueellinen yhteistyö.

– Hanko, Raasepori ja Inkoo tekevät nyt aktiivista yhteistyö seudun kehittämiseksi ja luotamme toisiimme. Tämä on arvokasta tulevaisuutta ajatellen.

Yhteydenottoja anonyymisti

Hettulan lailla myös Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell asennoituu tilanteeseen luottavaisesti.

– Tehty työ on tuottanut tulosta. Viimeksi muutama viikko sitten ilmeni, että Koverharin datapuistotontti kiinnostaa kolmea toimijaa, jotka haluavat esiintyä anonyymisti.

Yhteydet välitti kansallinen vienninedistämisorganisaatio Invest in Finland.

Strandell kertoo, ettei hän vieläkään tiedä, ketä tai keitä kyseiset kolme henkilöä edustivat tai millä muilla paikkakunnilla Suomessa he ovat käyneet. Hän ei tiedä edes heidän nimiään, vaikka hän on esitellyt aluetta heille.

– Luottamuksellisuus on usein ehdotonta, kun taustalla on Google, Facebook tai muita vastaavia toimijoita. Ilman C-Fiberin kansainvälisiä markkinointipanostuksia ne eivät missään tapauksessa olisi löytäneet meitä. Niiden yhteydenotot osoittavat, että Hanko todella kiinnostaa toimijoita, jotka ovat halukkaita sijoittumaan Pohjoismaihin.

Hanko saa yhden merikaapelin lisää

Strandell iloitsee myös voidessaan kertoa, että uusi tuleva suurinvestointi nyt on varmistunut.

– Tukholmalaisyritys Eastern Light on vahvistanut, että yhtiö jonkin ajan kuluttua tulee asentamaan jo olemassa olevan kaapelin lisäksi toisen Hangossa maihin tulevan kuituoptisen merenalaisen kaapelin. Tämä viestii siitä, että ensimmäisen kaapelin kapasiteetti jo nyt saattaa olla lähes loppuunmyyty, tuumii Strandell.

Kaapeleiden tarjoamat mahdollisuudet ovat tärkeitä kilpailussa uusista asiakkaista.

– Kaapelit eivät turvallisuussyistä saa olla risteäviä mahdollisten ongelmien varalta. Uusi kaapeli tullaan siksi todennäköisesti vetämään maihin pohjoispuolelta, suurella todennäköisyydellä Koverharin pohjoispuolelta. Jos niin käy, se edistää entisestään tulevia sijoittumisia Hanko Dataparksiin, kertoo Strandell

Osakeyhtiö C-Fiber Hanko Oy on perustettu vuonna 2016.

Osakeyhtiön kotipaikka on Hanko ja taustalla on paikallisia investoijia.

Yritys saa tulonsa alati lisääntyvästä Suomen ja muiden maiden välisestä dataliikenteestä optisten kuitukaapeleiden välityksellä.

Osakeyhtiö markkinoi ja myy myös neljää datapuistoaluetta: kaksi niistä on Hangossa (Hanko Itäinen ja Koverhar), yksi Horsbäckissä (Tammisaari) ja yksi Bäljarsissa (Karjaa).

Mer läsning