Cocks körde över Hicken

Storstryk. Petter Forsströms Hicken hade inte en trevlig kväll i Riihimäki. Bild: Jesper Sundström

Det gick precis som väntat när serieledande Cocks mötte tabelljumbon HC HIK på måndagskvällen. Hicken hade ingen chans i Riihimäki.

En match mellan Cocks och Hicken kan egentligen endast sluta på ett sätt – med en klar seger för Cocks. Det var precis så det gick när de två lagen möttes i Riihimäki på måndagskvällen.

Cocks gjorde matchens första mål efter 36 sekunder och hemmalaget tappade aldrig sin ledning. I den sjätte minuten hade Teemu Tamminen gjort fem mål och Cocks ledde med 5–1.

–Starten avgjorde mycket, men Cocks kom till spel med sitt bästa manskap och tog matchen på fullt allvar. Det var så klart en bra sak och körde på för fullt från början till slut, säger Hickens tränare Petter Forsström.

Gästernas misär fortsatte efter det och med knappa tio minuter kvar av första halvleken ledde hemmalaget med 14–4. I paus var ställningen 20–7. Andra halvleken var inte trevlig för Hicken. Hangölaget gjorde endast fyra mål samtidigt som Cocks öste på med betydligt flera fullträffar.

Hemmalaget gjorde sitt 30:e mål i 43:e minuten och när matchen var över hade Cocks vunnit med 38–11.

– Vi hade en tunn trupp i dag och det blev svårt. För vår del handlade det nog endast om att fördela speltiden jämnt och undvika skador, säger Forsström.

Hickens följande match spelas onsdag nästa vecka och då kommer Pargas IF till Hangö. Det är samtidigt grundseriens sista match.

– Det är bra att vi får en kort paus och då hinner vi samla oss inför matchen. Däremot vet vi ännu inte när kvalet ska spelas och vi vet heller inte hur kvalet spelas. Man tycker ju att förbundet borde ha meddelat hur det ska vara, säger Petter Forsström.

Cocks-HC HIK 38–11 (20–7)

HC HIK: Mathias Sandblom 3, Linus Sandblom 3, Robert Bäckman 2, Roy Lindqvist 1, Fredrik Häggroth 1, Tommy Gustafsson 1