Chydenius rakentaa lisää Kuningattarenvuorelle

Lisää. Elina Seikku ja Jan-Erik Chydenius ostivat aiemmin kesällä kaksi tonttia Kuningattarenvuorelta. Nyt he ovat varanneet yhden tontin lisää. Bild: HT-arkiv

Hangon Läntinen Laituri –hanke laajenee entisestään asuintontilla. Yrittäjäpariskunta Jan-Erik "Chyde" Chydenius ja Elina Seikku haluaa luoda harmonisen asuinkokonaisuuden Kuningattarenvuorelle Itäsataman kupeeseen.

Kaupunginhallitus näytti maanantaina (2.9.) vihreätä hakemukselle, että Hangon Läntinen Laituri saa varata tontin, joka sijaitsee toisen Chydeniuksen jo heinäkuussa Graniittilinnan vierestä ostaman kahden tontin vieressä

– Tämä on luonnollinen kokonaisuutta täydentävä jatke edelliselle kallion vieressä sijaitsevalle tontille, Chydenius selittää.

Hangon kaupunki omistaa tontin. Heinäkuussa julkistetun kiinteistökaupan kaksi tonttia olivat Senaattikiinteistöjen omistuksessa. Tonttien rakennusoikeus on uuden tontin myötä yhteensä 7200 neliömetriä ja suunnitteilla on noin 115 asuntoa.

– Meillä on tämän kaupan ansiosta noin kolmasosa Kuningattarenvuoren rakennusoikeudesta, sanoo Chydenius.

Ripeässä tahdissa

Koska kaupunginhallitus hyväksyi tonttihakemuksen yksimielisesti, marssijärjestys on nyt, että ensin tehdään tonttivaraus. Sen jälkeen ympäristölautakunnalle toimitetaan luonnokset, lokakuussa haetaan poikkeamislupaa ja joulukuussa rakennuslupaa. Varsinaisten rakennustöiden on suunniteltu alkavan maaliskuussa 2020 ja ne saatettaneen päätökseen neljässä vuodessa.

Toinen merkittävä toimija Kuningattarenvuorella on Regatta Resorts Oy, jolla on rakennusoikeutta noin 14400 neliömetriä. Yritys on äskettäin jättänyt kaupungille kirjelmän, jossa ehdotetaan, että alueelle laadittaisiin uusi asemakaava.

Chyde Invest sitä vastoin haluaa päästä alkuun poikkeamisluvalla.

– Emme halua odottaa niin pitkään kuin mahdollinen kaavamuutos veisi, Chydenius kommentoi.

– Meiltä kyllä tiedusteltiin kiinnostusta uutta kaavaa kohtaan, mutta vastasimme aikataulullisista syistä kielteisesti. Tosin nykyinen asemakaava ei ole hyvä.

Onko niin monelle asunnolle kysyntää kuin alueelle nyt suunnitellaan?

– Toivomme myyvämme vuosittain 25-30 asuntoa. Tähän saakka olemme saaneet Hangossa myytyä kaiken, mitä olemme rakentaneet. Jotkut vanhemmista asunnoista on myyty useaan otteeseen. Käsityksemme on, että markkinat kyllä ovat olemassa ja ihmiset haluavat Hankoon, Chydenius toteaa.

Mer läsning