Bribon Galant ja Juan Carlos I voittivat ylivoimaisesti kuutosten MM-kisat

Kaksinkertainen maailmanmestari. Espanjan entinen kuningas Juan Carlos I onnistui pitämään MM-mestaruuden itsellään. Bild: Lina Enlund

Kuutonen Bribon Galant ja Espanjan entinen kuningas Juan Carlos I voittivat ylivoimaisesti kuutosten klassisen luokan maailmanmestaruuden. Tiimi osoitti 7 pisteellään, miten MM-kultaa puolustetaan. Toiseksi sijoittuneiden pistemäärä oli 14. Avoimessa luokassa kuutonen Junior ja Philippe Durr korjasivat voiton 15 pisteellä.

Kuutosten maailmanmestaruus ratkaistiin kuudessa lähdössä. Suunnitelmien mukaan lähtöjä piti olla 8, mutta sekä torstaina että varapäivänä perjantaina oli niin tyyntä, että kilpailut oli peruttava.

– MM-kisojen ratkaisemiseksi tarvitaan vähintään 5 lähtöä. Onnistuimme nyt toteuttamaan niitä 6, toteaa kommodori Kalle Niemi Hangon purjehdusseurasta.

Koska tuulet eivät yltyneet perjantaina, kilpailujohto päätti perua lähdöt, mikä tarkoitti, että mestaruudet ratkaistiin jo keskiviikkona. Klassisen luokan voitti Bribon Galant ja Juan Carlos I Espanjasta ylivoimaisella 7 pisteellään. MM-hopeaa otti Djinn ja Karl-Gustav Pihl 14 pisteellä. Kolmanneksi sijoittui Astree III ja Ossi Paija.

– Hänen majesteettinsa voitti ja vaikutti mielestäni tyytyväiseltä. Myös koko hänen seurueensa oli tyytyväinen kisajärjestelyihin, kertoo Niemi.

Espanjan entinen kuningas Juan Carlos I voitti kultaa myös edellisissä, Vancouverissa järjestetyissä MM-kisoissa ja onnistui nyt siis puolustamaan maailmanmestaruuttaan Hangossa.

Tasaista avoimessa luokassa

Kuutosten avoimessa luokassa Junior kipparinaan Philippe Durr kiri voittoon 15 pisteellään. Myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneille kertyi kummallekin 15 pistettä. Hopea meni Seljm ja Patrick Monteiro De Barrosille ja pronssi Sophie Racingille ja Hugo Stenbeckille.

– Olen ylpeä siitä, miten pieni seuramme on onnistunut näiden maailmanmestaruuskisojen järjestelyissä. Olemme olleet täällä päivittäin kymmenenä päivänä 12–14 tuntia, mutta käyttäneet kilpailujen suunnittelemiseen kolme vuotta. Kaikki on sujunut hienosti, Niemi kiittelee.

Miten paikalliset purjehtijat mielestäsi selviytyivät?

– Odotin parempaa suoritusta Sara af Hangöltä. He ovat taitavia, aiemmin MM-kultaa voittaneita mestaripurjehtijoita. Mutta he ottivat kaksi varaslähtöä, sanoo Niemi.

Purjehduseliitti. Hangossa järjestettyihin MM-kisoihin osallistui peräti 48 kuutosta. Bild: Erik Lähteenmäki

Sara af Hangön kippari Henrik Tenström ei peittele pettymystään tulokseen. Sara af Hangö sijoittui klassisten kuutosten luokassa 17. sijalle 72 pisteellä.

– Onnistuimme melko hyvin, mutta vilppilähdöt olivat turhia. Näin kuitenkin saattaa käydä purjehduksessa. Ellei koskaan ota varaslähtöä, se tarkoittaa, ettei purjehdi riittävän aggressiivisesti, Tenström selittää.

Hän toteaa kuitenkin, että joukkueella oli myös hyviä hetkiä ja että olosuhteet olivat vesillä hyvät kahta täysin tyyntä päivää lukuun ottamatta.

– Aina ei voi menestyä, mutta pitäisihän tällaisissa kisoissa onnistua.

– Taso oli kuitenkin niin korkea, että lähdössä oli oltava kova. On uskallettava hieman riskeerata, toteaa Tenström.

Mer läsning