Blixtmål sänkte Hicken

Lagkaptenen Marko Lahti gjorde Hickens första mål i Nummela. Det blev dock en förlust. Bild: Thomas Sundström

Ett snabbt hemmamål i var halvlek sänkte Hangölaget FC HIK i fredagens bortamatch i fotbollens division 3. NuPS vann till slut hemma i Nummela med 4–2 och HIK:s läge i tabellkön börjar bli allt dystrare.

– Hittills har jag varit optimistisk, men nu börjar nog pessimismen litet komma över mig, sade HIK-tränaren Magnus Hellström.

Seriejumbon HIK var nu i akut poängbehov, men fick en dyster start på matchen då Niko Vuorela förde hemmalaget till 1–0 efter en minuts spel. En halvtimme senare kom 2–0 av samma spelare på en lobb från långt håll.

Hickens reducering till 2–1 var sedan en pärla precis före paus. Marko Lahti förde upp bollen och avslutade med ett snyggt skott otagbart för Cesar Cruz i NuPS-målet.

Hoppet släcktes

Det målet gav HIK hopp, men det släcktes genast efter paus. Oskari Kokkila kom omgående fri och rullade in 3–1. För Kokkila var det en skön revansch med tanke på att han i första halvlek helt ostörd missade tomt mål från några meters avstånd.

– Det här är sådant vi inte skulle ha råd med. Vi betonade i omklädningsrummet att vi inte skall släppa in några snabba mål och så gör vi det, två gånger om dessutom, sade Hellström.

Från det orkade HIK inte resa sig på allvar, utan NuPS trummade på. I slutet ökade ännu Ossian Laine på till 4–1, varpå Ted Rosenström fastställde slutresultatet 4–2.

I hemmalaget var Cesar Cruz bra som vanligt i målet, medan Joonas Vikholm håll ihop försvaret. Framåt var Niko Vuorela viktigast.

Hicken kämpade bra, men det räckte inte. I målet gjorde Elias Ervast en rad fina ingripanden, medan Alexander Ekelund slet i anfallet

NuPS–FC HIK 4–2 (2–1)

FC HIK: Elias Ervast; Hannes Gustafsson, Tomas Saw (45. Jesper Kinnunen), Joni Kinnunen (57. Alexander Österlund), Chuchat Patchanon; Ted Rosenström, Patrik Lahti, Tom Enberg, Daniel Michaeli; Marko Lahti, Alexander Eklund.

Mer läsning