BK gjorde processen kort med Hicken

Ingen fest. Mathias Sandblom gjorde sitt 100:e FM-ligamål, men det värmde knappast så mycket. Hicken förlorade klart. Bild: Kenth Österberg

Det gick precis som väntat när HC HIK och BK-46 möttes i Hangö på onsdagskvällen. BK gick snabbt upp i en klar ledning och Hicken kom inte i kapp.

Hicken hade inte mycket att hämta mot topplaget BK-46. Karislaget tog kommandot från start och redan i den nionde minuten ledde gästerna med 6–1. BK straffade Hicken nästan varje gång som laget misslyckades på offensiv planhalva och det resulterade i att matchen var avgjord före paus.

– BK började starkt, men efterhand fick vi några räddningar och mot slutet av halvleken var det bättre för vår del, säger Hickens Mathias Sandblom.

Nikola Zujic var tillbaka i Hicken efter sin skada och visst gick han sin vana trogen för skott. Även om han lyckades i målskyttet så märktes det att han hade varit borta en tid. Men samtidigt finns det förstås enklare lag att möta än BK när man återvänder från en spelpaus. När lagen gick till pausvila hade ledde BK med 17–9.

Klara siffror

Andra halveken var inte särskilt spännande. BK:s försprång var för stort och det var nog knappast någon som trodde att laget skulle tappa sin ledning. BK bytte några ansikten inför den andra halvleken och bland annat fick Sebastian Säkkinen spela. Han behövde endast dryga tolv minuter på sig för att göra fem mål.

– Det gick bra i dag och alla gjorde vad de skulle. Vår fina start på matchen gav oss arbetsro och den var viktig. Samtidigt var det här en match vi kunde ha vunnit med ännu större marginal och vissa av målen vi släppte in var kanske aningen onödiga, säger Säkkinen.

BK gjorde sitt 30:e mål i god tid före slutsignalen och när matchen var över hade laget vunnit med 34–22. Sandblom konstaterar att det som avgjorde matchen var BK:s snabba omställningar efter att Hicken hade misslyckats i anfallet.

– Det är skillnaden i dag. I andra halvleken hade vi en sekvens där vi kom lite närmare BK, men sedan rann det i väg på grund av våra misstag.

Nu väntar en paus över jul och nyår för båda lagen. Hicken är fortfarande sist i tabellen och BK toppar tabellen. Säkkinen konstaterar att BK kan vara nöjda med hösten.

– Vissa matcher har varit riktigt bra och vissa matcher har inte varit lika bra. Så kommer det säkert också att vara i fortsättningen. Vi har endast förlorat en match och förlusten grämer, vi hade varit värda mera.

HC HIK: Mathias Sandblom 7, Nikola Zujic 5, Linus Sandblom 5, Francesco Lodato 2, Kristofer Karlsson 2, Robert Bäckman 1

BK-46: Oscar Kihlstedt 7, Sebastian Säkkinen 6, Robin Sjöman 5, Linus Sjöman 4, Viktor Gruzinskii 4, Linus Lindberg 3, Oliver Nordlund 2, Janne Korpimäki 2, Albert Lindholm 1

Mer läsning