BK-46 voitti tahmean derbyn Hikkeniä vastaan

Täysosuma. Lucas Mondino teki BK:n ensimmäisen maalin ottelussa Hikkeniä ja Hannes Gustafssonia vastaan. Bild: Jesper Sundström

Kauden ensimmäinen länsiuusmaalainen paikallisottelu BK-46:n ja FC HIK:n välillä ei ollut mikään huippuottelu. BK voitti tahmean ottelun kahdella maalilla.

BK-46 ja FC HIK kohtasivat keskiviikkoiltana Karjaalla. Hikken oli ennen ottelua jumbosijalla miesten Kolmosessa, eikä joukkue ollut ottanut yhtään pistettä ennen kohtaamistaan BK:n kanssa. Karjaan joukkue avasi voittotilinsä lauantaina ja otti nyt ottelustaan Hikkeniä vastaan toisen peräkkäisen voittonsa.

Ottelu ei sitä vastoin edustanut mitenkään erinomaista jalkapalloa. Tempo oli matala ja molemmilla joukkueilla oli ongelmia syöttöpelissään. Ensimmäisellä puoliajalla ainoastaan BK onnistui kehittelemään joitakin maalitilanteita ja lopulta joukkue siirtyikin johtoon. Hyvän ottelun pelannut Lucas Mondino teki 1–0 kulmapotkusta viisi minuutti ennen väliaikaa.

– Päivä oli raskas ja ensimmäinen puoliaika oli kyllä pelillisesti lähes katastrofi. Pallotempomme ei ollut hyvä. En tiedä, mistä se johtui, ja samanaikaisesti Hikken pelasi hyvin, sanoo BK:n valmentaja Oscar Hafström.

BK joutui ensimmäisellä puoliajalla siirtämään Matias Astradan vaihtopenkille. Hafström kertoo, että hyökkääjä oli loukkaantunut.

Toinen maali

BK teki toisen puoliajan alussa maalin kulmapotkusta, mutta tuomari hylkäsi sen kotijoukkueen hämmästykseksi. Ei kestänyt kuitenkaan kauaakaan ennen kuin BK maalasi taas ja tällä kertaa täysosuma hyväksyttiin. Alexander Malmberg merkittiin maalintekijäksi.

– Joukkue oli tänään ohut ja sen huomasi. Mielestäni kuitenkin taistelimme ja onnistuimme saamaan aikaan joitakin hyviä tilanteita, sanoo Hikkenin valmentaja Mats Nyström.

Peliaikaa oli Malmbergin tekemän maalin jälkeen jäljellä reilusti, mutta se ei kirjaudu historiaan minään sykähdyttävänä kokemuksena Karjaalla. Huolimattomia syöttöjä seurasivat rumat lähikamppailut ja tunteet kävivät välillä kuumina pelaajien välillä. Etenkin Malmbergin ja Hikkenin Marko Niemen – joka sekä tuli peliin vaihtopenkiltä että joutui sille – välillä oli muutamaan otteeseen sanaharkkaa.

Vähitellen pelaajat luopuivat lapsellisesta käytöksestä ja ottelu päättyi kummempia jälkiä jättämättä. BK voitti 2–0. Ensi perjantaina Karjaan joukkue matkustaa Nummelaan, jossa vastassa on NuPS.

– Hyvä, että saimme toisen peräkkäisen voiton. Ei kukaan muista, miltä peli näytti. Vain pisteet jäävät muistiin. Alexi Puno oli tänään kentällä ja tulee olemaan mukana myös loppukauden, sanoo Oscar Hafström.

Hikkenin kausi jatkuu niin ikään ensi perjantaina ja myös silloin edessä on paikallisottelu. Vastassa on silloin EIF/Akademi kotikentällään Tammisaaressa.

– Tänään oli ajoittain vähän raskasta. Toivon, että joukkue on vahvempi ensi perjantaina. Ainakin Marko Lahti on silloin taas mukana. Lisäksi kaipasimme tänään myös Chuchat Patchanonia.

Mer läsning