BK-46 vann knaggligt derby mot Hicken

Fullträff. Lucas Mondino gjorde BK:s första mål mot Hicken och Hannes Gustafsson. Bild: Jesper Sundström

Säsongens första västnyländska derby mellan BK-46 och FC HIK var ingen höjdare. BK vann en trög tillställning med två mål.

På onsdagskvällen möttes BK-46 och FC HIK i Karis. Hicken låg på jumboplats i division 3 inför matchen och laget hade som bekant inte tagit ett poäng före mötet med BK. Karislaget öppnade sitt segerkonto i lördags och mot Hicken kom den andra raka segern.

Däremot var matchen ingen höjdare. Tempot var lågt och båda lagen hade problem med passningsspelet. I första halvleken var det endast BK som skapade målchanser och till slut tog laget ledningen. Lucas Mondino – som stod för en bra match – gjorde 1–0 på en hörna fem minuter före pausen.

– Det var tungt i dag och spelmässigt var nog första halvleken något av en katastrof. Vårt bolltempo var inte bra och jag vet inte vad det berodde på. Samtidigt gjorde Hicken bra ifrån sig, säger BK-tränaren Oscar Hafström.

BK var tvunget att byta ut Matias Astrada i första halvleken och Hafström säger att anfallaren var skadad.

Nytt mål

I början av andra halvleken gjorde BK mål på en hörna, men domaren underkände fullträffen. Någonting som överraskade hemmalaget. Däremot dröjde det inte länge förrän BK nätade på nytt och den här gången godkändes fullträffen. Alexander Malmberg noterades för målet.

– Vi hade en tunn trupp i dag och det märktes. Jag tycker ändå att vi kämpade och lyckades skapa några chanser, säger Hickens tränare Mats Nyström.

Efter Malmbergs mål återstod det en dryg timme av matchen, men den går inte till historien som den mest sevärda i Karis. Slarviga passningar varvades med fula närkamper och vid några tillfällen hettade det till mellan spelarna. Framför allt Malmberg och Hickens Marko Niemi – som både blev inbytt och utbytt – hade några dispyter.

Efterhand övergav spelarna det barnsliga beteendet och matchen avslutades utan att lämna större avtryck. BK vann med 2–0 och nästa fredag åker Karislaget till Nummela för att möta NuPS.

– Det var bra att vi tog den andra raka segern och inte kommer någon att minnas hur spelet såg ut, man minns bara poängen. I dag spelade Alexi Puno och han kommer att vara med resten av säsongen, säger Oscar Hafström.

Hickens säsong fortsätter också nästa fredag och även då spelar laget ett derby. Då är det EIF/Akademi som gäller i Ekenäs.

– Stundvis blev det lite svårt i dag, men jag hoppas att vi har en större trupp nästa fredag. Åtminstone är Marko Lahti tillbaka och i dag saknade vi också Chuchat Patchanon.

BK-46: Jens Fagerström; Christoffer Malmberg (78. Emil Björklund), Mathias Holmqvist, Joakim Pihlström, Kevin Koskinen; Nicholas Grönblom (68. Niklas Roiha), Lucas Mondino, Mergim Bushi (68. Alexi Puno), Otto Enberg, Alexander Malmberg (78. Mete Tarakci); Matias Astrada (43. Tim Holmqvist)

FC HIK: Kasper Lind; Hannu Karvinen, Tom Enberg, Hannes Gustafsson, Henri Satomaa (32. Marko Niemi, 82. Ibrahim Nazari); Daniel Michaeli, Tomas Saw, Patrik Lahti, Joni Kinnunen, Jesper Kinnunen; Alexander Eklund

Mer läsning