Björn Borg spelar i Hangö

Stort. Björn Borg som hör till de bästa tennisspelarna någonsin kommer till Hangö. Bild: VN/Arkiv

I sommar kommer en av de största idrottarna någonsin att besöka Hangö. Tennislegenden Björn Borg ska spela i staden.

Björn Borg är en av de största idrottarna någonsin. Den svenska tennisspelaren hörde under flera år på 1970- och 1980-talet till världens bästa spelare och han är en av de verkliga tennisikonerna. Till exempel är hans matcher mot John McEnroe riktiga idrottsklassiker. Borgs framgångar hade också stor inverkan på tennisens popularitet och innan Roger Federer dök upp på kartan ansågs Borg vara den bästa tennisspelaren någonsin.

I sommar kommer Borg till Hangö för att delta i ett välgörenhetsevenemang. Den 28 juli spelar han dubbel i Hangö med 19 personer. Borgs besök blir samtidigt startskottet på den internationella seniorturnering som inleds en dag senare.

– Visst kan man säga att det här blir en höjdpunkt för vår turnering. I år ordnas turneringen för tionde gången och det känns nästan lite osannolikt att Björn Borg dyker upp, säger arrangören Joakim Berner.

Också tidigare har svenska storspelare gästat Hangö med anledning av turneringen. För två år sedan var det Mikael Pernfors som var på plats och i fjol kom Anders Järryd. Däremot är det bara Pernfors som har spelat i själva turneringen. Förra somnaren deltog Järryd endast i ett separat evenemang, precis som Borg gör nu.

Däremot kommer man inte ifrån att Borgs medverkan smäller betydligt högre än de tidigare svenskarnas. Berner säger att evenemanget inleds klockan 13 den 28 juli och efter det följer några timmar av tennis.

– I det här skedet kan jag inte säga så mycket mera om dagen än att Björn spelar. Däremot är så klart publiken välkommen.

Mer läsning