Bejublad seger i Sjundeå Cup

Jubel. Hickens-fllickor vann i Sjundeå Cup; längst ner är Lana Nordlund och spelarna fr.v. är Minea Lundin, Silva Andström, Tilda Roth, Alisa Nordström, Enya Winberg (på axlarna), Emma Kari, Kiira Kauppinen, Moa Nordström, Isabell Mäntyala och Lia Nordström. Bild: Maria Westerholm

Sjundeå Cup i handboll blev en mycket blöt tillställning. Men det stoppade inte HC HIK:s D07-flickor från att ta hem en synnerligen bejublad seger.

I vanliga fall brukar Sjundeå Cup bjuda på sol och värme, men där slog det fel i år. Det var regnigt och kallt och när turneringen avslutades med finalpasset på var det både halt och svårspelat.

Men det hindrade inte Hickens D07-flickor i finalen. Det blev en Hangöseger med 7–5 över Grankulla IFK sedan lagkaptenen Tilda Roth gjort de två sista målen.

– Vi kämpade bra och vi spelade som ett lag. Sedan i slutet var det jag som fick lägena, sade Tilda Roth efteråt.

– Jag är nog väldigt nöjd med det här spelet. Det blev mycket svårspelat, men vi gjorde det bra och vann alla matcher, sade tränaren Dennis Winberg.

Pojkar tog medalj

Det blev heller inte den enda medaljen för Hicken i Sjundeå Cup. Också D07-pojkarna lyckades utmärkt då det blev ett brons. I bronsmatchen besegrade HIK Grankulla IFK med 9–5.

Totalt deltog HIK med fyra lag i turneringen.