Balett- och motionsskolan dansade in sommaren

Bild: Sarah Grönstrand

Kvällstorget i Östra hamnen bjöd på en extra show onsdagen före midsommar.

– Vädret var på vår sida, människorna var glada och showen gick jättebra, säger Hannele Soulasmaa om onsdagskvällens uppvisning.

Hennes balett- och motionsskola höll en show på kvällstorget under midsommarveckan. Sammanlagt nio olika danser visades upp till en publik som stundvis hade svårt att se showen – publiken var nämligen så stor att det var svårt att få plats.

Bild: Sarah Grönstrand

– Vi var bra organiserade, men nästa gång borde vi kanske ha mer bänkar, säger Soulasmaa.

Showen började med full energi till musiken av Israels vinnande Eurovisionsbidrag från i fjol. Efter det var det full energi, och publiken rycktes med i stämningen och klappade takten till låtarna.

Bild: Sarah Grönstrand

– Vi har inte endast ett tema när vi uppträder, vi framför olika danser. Det var sammanlagt 80 dansare som uppträdde på kvällstorget, säger Soulasmaa.

Grupperna som övar i dansskolan är normalt 16 personer stora, och sammanlagt är det närmare 150 elever som övar dans i hennes skola.

Bild: Sarah Grönstrand

– Till den här showen har vi övat i ungefär två månader. Det blev mycket varierande, och förutom baletten som grund har vi också bland annat hiphop och nutida dans, säger Soulasmaa.

Bild: Sarah Grönstrand

Bild: Sarah Grönstrand

Mer läsning