Aktia sulkee konttorinsa Hangossa

Sulku-uhan alainen. Aktia on jo pitkään supistanut palvelujaan Hangossa. Nyt näyttää siltä, että konttori suljetaan lopullisesti. Bild: Johanna Lindholm

Aktian yhteistoimintaneuvottelut päättyivät maanantaina. Hangon, Tammisaaren ja Inkoon konttorit tullaan joko yhdistämään muihin konttoreihin tai myymään jollekin muulle toimijalle. 92 työtehtävää lakkautetaan. 50 hengelle tarjotaan muita työtehtäviä.

– Selvitämme mahdollisuutta toiminnan myymisestä jollekin toiselle toimijalle, sanoo varatoimitusjohtaja Carola Nilsson.

Hän ei halua kommentoida lähemmin, mitä se tarkoittaa. Hän ei myöskään halua vastata kysymykseen, milloin selvitys valmistuu, eikä hän kerro, neuvotteleeko Aktia jonkun tietyn toimijan kanssa vai onko selviteltävänä useampia mahdollisuuksia.

Mitä seurauksia toiminnan myymisestä toiselle toimijalle olisi asiakkaille?

– Kommentoimme asiaa, kun meillä on jotakin lisää kerrottavana.

Jos konttorit yhdistetään muihin konttoreihin, se tarkoittaa, että pankkikonttorit suljetaan joillakin paikkakunnilla ja Aktian pankkikonttoreita on nykyistä vähemmän. Myös Lohjan konttori kuuluu muihin yhdistettäviin konttoreihin. Muutokset koskevat yhteensä 18 Aktian suomenruotsalaisilla alueilla olevista 32 pankkikonttorista.

– Tämä on osa uutta palvelumalliamme, jossa kohtaamme joustavasti asiakkaamme monella eri tavalla. Kohtaamispaikat muuttuvat. Samanaikaisesti kehitämme sähköisiä palvelujamme, sanoo Nilsson.

– Haluan myös muistuttaa, että meillä on K-kauppojen kanssa laaja-alaista yhteistyötä, jonka ansiosta kaikki asiakkaamme voivat nostaa rahaa myymälöiden kassoilta. Lisäksi automaattiverkko on kattava.

Aktian yhteistoimintaneuvottelut päättyivät maanantaina. Pankin mukaan uudistamistarpeet johtuvat muutoksista asiakaskäyttäytymisessä.

Mer läsning