30 menettää työpaikkansa Hangossa ja Raaseporissa

Bild: Kristoffer Åberg

Postin postinjakajista 90 menettää työnsä läntisellä Uudellamaalla. Hangossa ja Raaseporissa on kyse 30 hengestä. Yhteistoimintaneuvottelut päättyivät torstaina.

Posti sanoo, että yrityksen jakelu päättyy alueella jakelun siirtyessä uusille toimijoille. Käytännössä tämä tarkoittaa, että 90 postinjakajaa Hangosta Kirkkonummelle menettää työpaikkansa syksyllä.

– Yhteistoimintaneuvottelut käynnistyivät 22. lokakuuta, kun olimme saaneet tiedon, että Sanoma-konserni lopettaa palvelujemme käytön akselilla Hanko – Kirkkonummi, sanoo Sam Kiuru Postipalveluista, joka hoitaa päivälehtien varhaisjakelun.

Myös Länsi-Uusimaa-lehti on sanonut irti sopimuksensa Postipalvelujen kanssa Lohjalla.

Yhteistoimintaneuvottelut saatettiin päätökseen torstaina, jolloin myös KSF Media ilmoitti, että se sanoo irti sopimuksensa Postipalvelujen kanssa ja siirtyy PPP Finlandin asiakkaaksi Hufvudstadsbladetin, Västra Nylandin ja Hangon lehden jakelijana Hangossa, Tammisaaressa ja Karjaalla.

– KSF Median sopimus Postipalvelujen kanssa umpeutuu syksyllä, toteaa Sam Kiuru.

Sam Kiuru kertoo, että 90:stä työpaikkansa menettävästä 30 henkeä jää ilman työtä Hangossa ja Raaseporissa.

– Posti pyrkii tarjoamaan muuta työtä irtisanotuille. Lähimmät paikat, joissa Postipalveluilla nyt on toimintaa, ovat kuitenkin Helsingissä ja Itä-Uudellamaalla, hän selittää.

Posti on ilmoittanut, että yritys rajusti vähentyneiden postimäärien johdosta joutuu vuosina 2019–2021 säästämään 150–200 miljoonaa euroa.

Kaksi vaihtoehtoa

KSF Media vaihtoi jakelijaa Postin ilmoitettua erittäin tuntuvasta hinnankorotuksesta läntisellä Uudellamaalla.

– Meillä oli kaksi vaihtoehtoa. Joko voisimme vaihtaa jakelijaa tai myöhäistää kaikkien lehtien jakelun Postin päiväjakelun yhteydessä tapahtuvaksi, mitä emme halunneet tehdä, sanoi KSF Median toimitusjohtaja Anna Hellerstedt viime viikolla.