176 centimeter för missnöjd Sandblom

Snopet. Linda Sandblom inledde tävlingen bra, men på 179 centimeter tog det stopp. Bild: Jesper Sundström

HIK-friidrotts Linda Sandblom blev fjärde i friidrotts-FM i Villmanstrand. Hennes tävling tog slut på den tredje höjden.

Linda Sandblom stod över de inledande höjderna i Villmanstrand och öppnade sin tävling på 172 centimeter. Hon klarade av höjden på sitt första försök. Följande höjd var 176 centimeter och även nu behövde Sandblom endast ett hopp. Men när det var dags för 179 centimeter gick det inte vägen för Sandblom.

Hon rev tre gånger och FM tog slut. Vid det tillfället var det endast tre deltagare kvar i tävlingen – Heta Tuuri, Ella Junnila och Jessica Kähärä. Till slut var det Junnila som vann med ett hopp på 186 centimeter. Tuuri lade beslag på silvret och hennes resultat var 184 centimeter. Bronset gick till Kähärä som hoppade 179 centimeter.

– Det var inte min dag i dag. Det var precis som det har varit tidigare under sommaren och om någonting fungerar så är det samtidigt någonting som inte fungerar. I dag var inte min ribbpassage bra och det är någonting som jag måste analysera, säger Sandblom.

Däremot konstaterar hon att tävlingen visserligen började bra och att känslan var okej efter de inledande höjderna.

– Och jag hade ju till exempel ett bra försök på 179 centimeter och det var väl egentligen endast hälen som rörde ribban.

Nu kommer Sandblom att ta en tävlingspaus och följande gång hon tävlar är i Esbo om ett par veckor. Då är det en Motonet GP-deltävling som gäller.

– Under de kommande dagarna ska jag nollställa allting och sedan börjar jag träna med tanke på tävlingen i Esbo.

Mer läsning